Μεταφέρθηκε η τριμερή συνάντηση για τα Hondos - Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μεταφέρθηκε η τριμερή συνάντηση για τα Hondos - Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους

19:47 | 8/3/15
Μεταφέρθηκε η τριμερή συνάντηση για τα Hondos - Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους

Αναγνώστης μέσα απο το Greek-iNews.gr :

Μεταφέρθηκε τελικά η ημερομηνία της τριμερής συνάντησης που αιτήθηκαν οι επίσχοντες εργαζόμενοι των Hondos Pallas Πολύκαταστήματα Α.Ε. (καταστήματα Πατησίων, Ιπποκράτους, Ν.Ιωνίας), στο Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης (στην οδό Σταδίου 29, 105 59, Αθήνα, Αττικής), για το διακανονισμό των δεδουλευμένων και λοιπών οφειλών με τους εργοδότες τους.

Αν και στη συνάντηση υπήρξε η σύσσωμη συμμετοχή όλων των εργαζομένων (επίσχοντες, παραιτηθέντες, απολυμένοι, ακόμα και άτομα που συνεχίζουν να εργάζονται), η εργοδοσία δήλωσε τηλεφωνικός την τελευταία στιγμή στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που αιτήθηκε τη τριμερή, ότι αδυνατούσε να παραβρεθεί την συγκεκριμένη ώρα ενώπιον του Υπουργού, χωρίς όμως να πιστοποιεί τον ακριβή λόγο. (Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι του Hondos Πατησίων 159, πιστοποιούσαν τηλεφωνικά στους παρευρισκόμενους στο Υπουργείου ότι και οι δύο εργοδότες βρίσκονταν εντός του καταστήματος χωρίς α έχουν συγκεκριμένη ασχολία ώστε να απουσιάζουν από τη τριμερή συνάντηση).

Έτσι, μετά την απουσία των εργοδοτών, η συνάντηση ακυρώθηκε αφού πρώτα συμφώνησαν οι εργαζόμενοι με την Ομοσπονδία τα εξής: 1ον) Να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία στους εργοδότες κ. Στέφανο Κωστούλα του Γεωργίου και κ. Σωτήριο Χόντο του Γεωργίου να παρευρεθούν για μια δίκαιη λύση των διαφορών και 2ον) το επόμενο κάλεσμα προς την εργοδοσία να πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Υπουργός με γραπτή επιστολή-πρόσκληση (ώστε α ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε περίπτωση νέας ακύρωσης από μέρους των Hondos Παλλάς).

Η μη προσέλευση του εργοδότη μπορεί να μετέφερε την τριμερή σε νέα ημερομηνία, όμως έδωσε την ευκαιρία στην επιτροπή των εργαζομένων να αιτηθεί ακρόαση την ώρα της τριμερής, η οποία έγινε αμέσως δεκτή. Στη ακρόαση που έγινε με την συμμετοχή του επιτελείου Κοινωνικής Ασφάλισης και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργού Εργασίας, τον 8ο όροφο της Σταδίου 29, αναπτύχθηκαν, οι συγκεντρωτικές θέσεις των εργαζομένων, η ‘’ως τώρα’’ στάση της Hondos Pallas απέναντί τους, ενώ συζητήθηκαν μονομερώς, το 1/5 της ιδρυτικής θέσης της εταιρίας καλλυντικών στον όμιλο Hondos Center, η κακοδιαχείριση των εσόδων τα 3 τελευταία χρόνια, τα επιλεκτικά ύψη των έναντι πληρωμών από τις διευθύντριες των καταστημάτων, αλλά και οι ιθανοί τρόποι εξεύρεσης ειρηνικής λύσης για την τμηματική αποπληρωμή των δεδουλευμένων και λοιπών οφειλών προς ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, εφόσον οι εργοδότες αλλάζουν στάση και ακολουθήσουν αυτήν την οδό.

H νέα τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών