07:33 | 12/3/15
Οι επίδοξοι διάδοχοι του Αντώνη Σαμαρά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στους αμφισβητίες, που βλέπουν την επόμενη ημέρα να ξεκινά άμεσα και στους κριτικά νομιμόφρονες, που περιμένουν και εν τω μεταξύ αναλαμβάνουν θέσεις που μοιράζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Διαβάστε το ρεπορτάζ
O Αντώνης Σαμαράς μετρά δύο νίκες τακτικής μετά τις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στο παρασκήνιο όμως οι συζητήσεις περί διαδοχής συνεχίζονται.Οι επίδοξοι αρχηγοί χωρίζονται ωστόσο σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς, που βλέπουν την επόμενη ημέρα να ξεκινά άμεσα και έχουν μπει σε τροχιά αμφισβήτησης και σε εκείνους, που θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ είναι επί του παρόντος ακλόνητος στη θέση του και ακολουθούν τακτική νομιμοφροσύνης με δόσεις κριτικής, περιμένοντας τις εξελίξεις και αναλαμβάνοντας εν τω μεταξύ αξιώματα στο κόμμα, τα οποία διασφαλίζουν και την προβολή τους.
Από τους αμφισβητίες, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχαν μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προχθές το βράδυ. Άκρως ενδιαφέρουσα διότι πρόκειται για δύο προερχόμενα από τον καραμανλικό χώρο στελέχη, τα οποία διαφοροποιήθηκαν σαφώς κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ζητώντας συνέδριο και θέτοντας -εμμέσως όμως- ζήτημα ηγεσίας.
Ο κ.Σαμαράς μάλιστα στη συνέχεια είχε επιλέξει να βάλει ονομαστικά τον κ.Δένδια απέναντι του και ο βουλευτής της Β' Αθηνών “απάντησε” αποχωρώντας μετά καταγγελιών από την πολιτική επιτροπή και δηλώνοντας ότι η Ν.Δ κινδυνεύει να καταλήξει “ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 5%”. Ο κ.Στυλιανίδης από την πλευρά του πραγματοποιεί συναντήσεις μετά την Κυριακή. Συνεπώς τα δύο αυτά στελέχη έχουν επιλέξει την αποστασιοποίηση από τον κ.Σαμαρά.
Μετά την εκλογική ήττα, ο κ.Δένδιας είχε αρνηθεί άλλωστε τη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στην οποία ο κ.Σαμαράς τοποθέτησε χθες το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στόχος του προέδρου της Ν.Δ ήταν με την ανάθεση του πόστου αυτού στον κ.Βαρβιτσιώτη να προκαλέσει νέα ρήγματα στο μέτωπο των αμφισβητιών- αυτό άλλωστε επεδίωκε και με την παλαιότερη πρόταση στον κ.Δένδια, αλλά και με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του πρώτου τη τάξει κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Η αποδοχή όμως από τον κ.Βαρβιτσιώτη χθες και από τον κ.Μητσοτάκη προηγουμένως των θέσεων που τους προσέφερε ο κ.Σαμαράς δε σημαίνει ότι δεν έχουν φιλοδοξίες ή ότι τις έχουν βάλει στο συρτάρι. Ο κ.Μητσοτάκης έχει επιλέξει απλώς ένα διαφορετικό δρόμο, ζητώντας για παράδειγμα μεν συνέδριο, αλλά δηλώνοντας ότι ουδείς αμφισβητεί τον κ.Σαμαρά και πως σε ό,τι τον αφορά προσωπικά, το ερώτημα θα πρέπει να τεθεί αφού έρθει η επόμενη ημέρα. Ο κ.Βαρβιτσιώτης από τη δική του πλευρά υπερασπίστηκε τον πρόεδρο της Ν.Δ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και σε συνεντεύξεις του στη συνέχεια, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του όταν ερωτήθη για τις αρχηγικές φιλοδοξίες στελεχών της παλαιότερης φρουράς: “Αν τεθεί θέμα ηγεσίας η συζήτηση θα γίνει και για πρόσωπα της νεότερης γενιάς.”
Πηγή: news247.gr
Σχετικές ετικέτες:Αντώνης ΣαμαράςΝΔΠολιτική
Σχετικά άρθρα