Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συζήτησης στη Βουλή με θέμα τη διαπραγμάτευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συζήτησης στη Βουλή με θέμα τη διαπραγμάτευση

19:16 | 29/3/15
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συζήτησης στη Βουλή με θέμα τη διαπραγμάτευση

Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας θέλει να ενημερώσει το σώμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Κορυφώνεται η αγωνία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και ενώ είναι σε εξέλιξη από το Σάββατο η συνεδρίαση του Brussels Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από την  πρόεδρο της Βουλής να διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 20:00 το βράδυ εκτάκτως στη Βουλή, συζήτηση. Για το αίτημά του αυτό βασίστηκε στο άρθρο 142 Α του κανονισμού της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διεξαγωγή της συζήτησης για να ενημερώσει το σώμα για θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι το Σάββατο η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά.

Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση»

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών