Στο πλευρό της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου ο πατέρας της: «Στήριζα λαμόγια τόσα χρόνια» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο πλευρό της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου ο πατέρας της: «Στήριζα λαμόγια τόσα χρόνια»

10:18 | 4/3/15
Στο πλευρό της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου ο πατέρας της: «Στήριζα λαμόγια τόσα χρόνια»
«Τη στηρίζω, είμαι δίπλα της και θα συνεχίσω να είμαι όσο και εάν τραβήξει αυτή η ιστορία» δηλώνει στην «Π» ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, πατέρας της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική για τον ενεργό ρόλο που είχε στην επιχείρηση ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πρώην αντιδήμαρχος Αιγίου και με έντονη αυτοδιοικητική δράση για πάνω από 20 χρόνια στην Αιγιάλεια, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος υποστηρίζει ότι «κατηγορούμενος έπρεπε να ήμουν εγώ και όχι η κόρη μου, γιατί εγώ τόσα χρόνια στήριζα αυτά τα "λαμόγια"».

Οπως σημειώνει στην «Π»: «Θεωρώ ότι τα παιδιά δεν είναι ένοχοι, οι πραγματικοί ένοχοι είναι εκείνοι που υπηρετούσαν ένα σύστημα. Και το σύστημα αυτό, δυστυχώς, το υπηρέτησα και εγώ. Ολοι αυτοί ήταν ανάξιοι να διοικήσουν. Ετσι φέραμε τα παιδιά μας σε αδιέξοδο, να μην έχουν αύριο και μέλλον. Κανένας, μα κανένας, δεν έχει στραφεί στους πραγματικούς αίτιους, που τα παιδιά μας κατέληξαν έτσι. Οι πραγματικοί υπαίτιοι είναι αυτοί που οδηγούν ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα».

Σημειώνει επίσης ότι στην κόρη του αποδίδονται κατηγορίες που δεν υφίστανται, κάτι που θα διαφανεί στο ακροατήριο, όταν η υπόθεση εκδικαστεί.

«Το κατηγορητήριο είναι πανομοιότυπο για όλους τους κατηγορουμένους. Και δεν ισχύουν τα περισσότερα για τα οποία την κατηγορούν. Αν δει κανείς τη δικογραφία, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα όσα αποδίδουν στην κόρη μου σε σχέση με τους άλλους κατηγορούμενους. Εχουν βγάλει αντίγραφα και απλά αλλάζουν τα ονόματα» υποστηρίζει ο Π. Σπυρόπουλος. Η 22χρονη αναμένεται αύριο να οδηγηθεί στον ανακριτή, καθώς έλαβε προθεσμία μέχρι τη δικογραφία να μελετήσει ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

ΤΣΑΚΑΛΟΣ

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τσάκαλος, έγκλειστος για τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς» υποστηρίζει ότι η 22χρονη ήταν «η προσωπική του σχέση».

Συγκεκριμένα υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο «Εθνος»: «Πρώτα από όλα η Αγγελική είναι συντρόφισσα και πολύ καλή συντρόφισσα. Και είναι και η προσωπική μου σχέση. Εγώ της είχα πει, "εάν κάποια στιγμή βρεθείς σε δύσκολη θέση, πήγαινε στο σπίτι μου"».

Ως γνωστόν η 22χρονη εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Σαλαμίνα.

Μετά τη σύλληψη και της μητέρας του για υπόθαλψη εγκληματία, ο Χρήστος Τσάκαλος δηλώνει οτι θα ξεκινήσει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, εάν οδηγηθούν συγγενικά του πρόσωπα στη φυλακή.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών