Συνάντηση Κορυφής με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι ζήτησε ο Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση Κορυφής με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι ζήτησε ο Τσίπρας

12:26 | 17/3/15
Συνάντηση Κορυφής με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι ζήτησε ο Τσίπρας

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Τουσκ. Ο πρωθυπουργός ζητά 5μερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε πενταμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Τσίπρας κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ζήτησε να συναντηθεί με τους Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18.00.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός,στις 23 Μαρτίου θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο, στις 8 Απριλίου.

Τη Δευτέρα, ο Τουσκ δήλωσε, πως "μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή", σημειώνοντας πως μία τέτοια εξέλιξη θα είχε όχι μόνο οικονομικές, αλλά και γεωπολιτικές συνέπειες για την Ευρώπη.

"Πρέπει να εμποδίσουμε το ανόητο σενάριο" της εξόδου από ατύχημα, δήλωσε ο κ. Τουσκ σε συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, υπενθυμίζοντας ότι και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα παρεξηγήσεων, ατυχημάτων και ανόητων τηλεφωνημάτων.

"Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί στο γεωπολιτικό πλαίσιο", δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ και τονίζει ότι λόγω της κρίσης στην Λιβύη, της εύθραυστης κατάστασης στα Βαλκάνια, στην Μολδαβία, στην Τρανσδνειστερία και στην Κύπρο, "μια τόσο δραματική πράξη, όπως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή", για να προσθέσει:

"Οι συνέπειες δεν θα ήταν μόνο οικονομικές. Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν το δραματικότερο κεφάλαιο σε ολόκληρη την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αυτό είναι αναμφισβήτητο".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών