Πάτρα: Το Επιμελητήριο Αχαΐας ζητά το κτίριο της Αχαϊκής Τράπεζας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Το Επιμελητήριο Αχαΐας ζητά το κτίριο της Αχαϊκής Τράπεζας

09:28 | 4/3/15
Πάτρα: Το Επιμελητήριο Αχαΐας ζητά το κτίριο της Αχαϊκής Τράπεζας

Το κτίριο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 66, ζητά και επισήμως να αποκτήσει το Επιμελητήριο Αχαΐας, με επιστολή που απέστειλε χθες ο πρόεδρος του φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας στον εκκαθαριστή της τράπεζας Γιάννη Μέργιανο

Η πρόθεση απόκτησης του κτιρίου είχε διατυπωθεί προφορικά μέχρι σήμερα στον εκκαθαριστή της τράπεζας, ωστόσο η διοίκηση του Επιμελητηρίου διατυπώνει πλέον και επίσημα το αίτημά της, για τον λόγο αυτό ζητά συνάντηση με τον κ. Μέργιανο για να συζητήσουν την πρόταση και να ανταλλάξουν απόψεις. Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Μιχαλακοπούλου 66 και σε αυτό στεγαζόταν το κεντρικό κατάστημα της Αχαϊκής Τράπεζας.

Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαρλαφέκας, το κτίριο αυτό ήταν η οικία του αχαιού πολιτικού και πρωθυπουργού της χώρας Ανδρέα Μιχαλακόπουλου και για τον λόγο αυτό έχει ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία για την πόλη και ιδιαίτερα για το Επιμελητήριο, καθώς πλησίον του κτιρίου βρίσκεται και ο ανδριάντας του.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, εκτός από πρωθυπουργός, διετέλεσε και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις από το 1911 έως και το 1930.

Με την ανακαίνιση του κτιρίου που είχε κάνει η Αχαϊκή Τράπεζα, αναδείχθηκαν η ιστορικότητα και ο διαχρονικός συμβολισμός του για την πόλη, καθώς διατηρήθηκαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία.

Ο κ. Μαρλαφέκας τονίζει στην επιστολή του ότι το κτίριο αυτό, για τους λόγους που αναφέρονται, δεν θα πρέπει να μισθωθεί για εμπορικές χρήσεις, αλλά να διατεθεί σε έναν φορέα της πόλης, χωρίς βέβαια να ζημιωθούν τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας και οι μέτοχοι.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το Επιμελητήριο έχει λάβει την απόφαση να αιτηθεί την αγορά του ακινήτου, για να στεγάσει υπηρεσίες του που έχουν ως βασικό στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα να συνδέσει το κτίριο και την ιστορία του με την πόλη.

Όπως σημειώνεται, το Επιμελητήριο Αχαΐας κατέχει ιδιόκτητο κτίριο (έτος κατασκευής 1964) πλησίον του κτιρίου αυτού, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 58, που το χρησιμοποιεί για τη στέγαση των ακολούθων υπηρεσιών:

-Επιμελητήριο Αχαΐας για το σύνολο των υπηρεσιών του

-Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Αχαΐας και των τμημάτων αυτής

-Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών