Η εξεταστική για τα Μνημόνια φέρνει κοντά ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η εξεταστική για τα Μνημόνια φέρνει κοντά ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου

21:54 | 4/4/15
Η εξεταστική για τα Μνημόνια φέρνει κοντά ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει θετικά στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εμπλουτίσει την πρόταση της συγκυβέρνησης και να αναδείξει μέσα από τη συζήτηση στοιχεία και πτυχές που κατά την άποψη της ηγεσίας του θα προκαλέσουν το αντίθετο από το αναμενόμενο -για την κυβέρνηση- αποτέλεσμα

Με την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια να συζητείται τη Μ.Δευτέρα στη Βουλή, τα κόμματα καταστρώνουν τους σχεδιασμούς τους για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ.Παπανδρέου, πάντως, η πρόταση για Εξεταστική φαίνεται να φέρνει τα δύο κόμματα πιο κοντά.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει θετικά στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εμπλουτίσει την πρόταση της συγκυβέρνησης και να αναδείξει μέσα από τη συζήτηση στοιχεία και πτυχές που κατά την άποψη της ηγεσίας του θα προκαλέσουν το αντίθετο από το αναμενόμενο -για την κυβέρνηση- αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, δηλαδή, θα ενισχύσουν τη θέση του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του στην αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτή τουλάχιστον είναι η στρατηγική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζεται από τώρα για τη συζήτηση της Μεγάλης Δευτέρας, και δεν είναι ο μόνος, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την περίοδο των μνημονίων, όχι όμως και την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, έχει δρομολογήσει διαδικασίες στη δημοκρατική παράταξη.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΔΗΣΟ - δύο πολιτικούς φορείς που θεωρητικά θίγονται από το σκάλισμα της υπόθεσης και που επιθυμούν τη συνεργασία, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της Εξεταστικής, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κουβαλάει περίπου ως πολιτικό αμάρτημα την περίοδο του πρώτου Μνημονίου ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει τρέξει την εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου με ευθύνη ως συγκυβερνήτης για την οικονομική πολιτική έως τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το εάν η συνεργασία για τα μνημόνια θα οδηγήσει σε κάτι άλλο, μένει να φανεί. Αλλωστε, δεν θα είναι άσχετο με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται καθ' οδόν για το Συνέδριό του στις 15-17 Μαΐου.

Πηγή: Τα Νέα

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών