Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών

11:54 | 4/4/15
Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών

Κληρώνει τη Μεγάλη Εβδομάδα για τη λίστα. Μέτρα άμεσου εισπρακτικού χαρακτήρα ζητούν οι εταίροι . Νέο πακέτο μέτρων άνω των 8 δισ. ετοιμάζει ο Βαρουφάκης

Στην κρισιμότερη φάση τους εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, με τη Μεγάλη Εβδομάδα να αξίζει δικαιωματικά τον χαρακτηρισμό Εβδομάδα των Παθών, ενόψει της κρίσιμης διήμερης συνεδρίασης του Euro Working Group, στις 8 και στις 9 Απριλίου.

Η 26σέλιδη λίστα των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει παρεμβάσεις - μεταρρυθμίσεις ύψους 6,1 δισ. ευρώ θα τεθεί στο μικροσκόπιο των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, με την κυβέρνηση να προσδοκά να ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.
Δεδομένης της άκαμπτης στάσης των δανειστών, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εμφανίζεται έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις χωρίς να παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτελείο του Γ. Βαρουφάκη έχει ήδη καταρτίσει και νέα - την τρίτη κατά σειρά - λίστα, ανεβάζοντας τον στόχο για έσοδα άνω των 8 δισ. ευρώ από τα μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Η ενεργοποίηση της νέας - ακόμη πιο εμπλουτισμένης - λίστας αναμένεται να γίνει εάν οι εταίροι απορρίψουν το 26σέλιδο πακέτο μέτρων που παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη.
Μέχρι στιγμής οι δανειστές έχουν εμφανιστεί φειδωλοί στις δηλώσεις τους για την 26σέλιδη λίστα που έλαβαν την 1η Απριλίου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξακολουθούν να ζητούν μέτρα - φωτιά εισπρακτικού χαρακτήρα από την Αθήνα, όπως την κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, την αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, εκτός άγονης γραμμής και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και δη το οικονομικό επιτελείο δεν πιέζουν τους Ευρωπαίους για τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup πριν το Πάσχα, παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς περί του αντιθέτου.

Υπενθυμίζεται πως το επόμενο τακτικό Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου στη Λετονία.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών