Στο Παρίσι την Τετάρτη ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στο Παρίσι την Τετάρτη ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

13:57 | 7/4/15
Στο Παρίσι την Τετάρτη ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

Μετά το ταξίδι αστραπή στην Αμερική για να συναντήσει την πρόεδρο του ΔΝΤ, ο Γιάνης Βαρουφάκης ταξιδεύει για την πόλη του φωτός

Σε όλα τα επίπεδα κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Αθήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντήσει την Τετάρτη στο Παρίσι τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, αλλά και τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, την ώρα που στις Βρυξέλλες θα συγκαλείται το Euro Working Group και παράλληλα με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει στον επικεφαλής του ΟΟΣΑ το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο εντός της ίδιας ημέρας θα τεθεί στο μικροσκόπιο των τεχνοκρατών του Euro Working Group, στις Βρυξέλλες.

Οι σχέσεις της Αθήνας με το ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να πείσει τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πως η Ελλάδα έχει καταρτίσει - και σκοπεύει να εφαρμόσει - ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, αφού το ΔΝΤ πιέζει για επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας από την πλευρά της Αθήνας, αρνούμενο ταυτόχρονα να συναινέσει σε μερική ή πρόωρη καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα.

«Είχαμε μία εποικοδομητική, εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων» δήλωνε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία διήρκησε δυόμισι ώρες, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Γιάνης στο Παρίσι, Αλέξης στη Μόσχα

Την ίδια ώρα που ο Γιάνης θα έχει συναντήσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, τα βλέμματα Ελλήνων και εταίρων θα πέφτουν στην πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Συνοδευόμενος από τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Νίκο Κοτζιά, τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο πρωθυπουργός αναχωρεί το απόγευμα της Τρίτης για τη Μόσχα. Τις συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα απασχολήσουν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που επιχειρεί να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε θέματα, όπως η εμπορική και οικονομική συνεργασία των δυο πλευρών στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στην ενέργεια.

Διαβάστε όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών