Αβραμόπουλος κατά κομματοκρατίας και υπέρ της Ευρώπης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αβραμόπουλος κατά κομματοκρατίας και υπέρ της Ευρώπης

23:22 | 7/5/15
avramopoylos-kata-kommatokratias-kai-yper-ths-eyrwphs

“Το διακύβευμα δεν είναι μόνο το ύψος των επικουρικών ή οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας” δήλωσε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο επίτροπος Μετανάστευσης - Η ομιλία του χαρακτηρίστηκε ως πολιτική παρέμβαση, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης και ενώ η κεντροδεξιά παραμένει βυθισμένη στην εσωστρέφεια

Πολιτική παρέμβαση υπέρ της Ευρώπης και κατά της κομματοκρατίας, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης και ενώ η κεντροδεξιά παραμένει βυθισμένη στην εσωστρέφεια, αποτέλεσε η ομιλία του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

“Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς το διακύβευμα, δεν είναι μόνο το ύψος των επικουρικών συντάξεων ή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Βεβαίως και είναι σημαντικά θέματα αυτά. Πάνω απ΄όλα όμως, το διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, κοινωνικής γαλήνης. Γιατί αυτό το περιβάλλον είναι που θα επηρεάσει καθοριστικά και τους μισθούς, και τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις”, υποστήριξε ο κ.Αβραμόπουλος,

“Απάντηση στην οξεία κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι μία και μόνο μία. Ενωμένοι πέρα και πάνω από το κομματικό συμφέρον, να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές τομές με το παρελθόν, σε τομές που θα οδηγήσουν τον τόπο στην ανάπτυξη, που θα αναδιοργανώσουν το κράτος, θα ενισχύσουν τους θεσμούς, θα δυναμώσουν το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Και είναι η ανάπτυξη, που θα πρέπει να πάψει να είναι πολιτικό σύνθημα αλλά μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να είναι η νέα πραγματικότητα που θα δημιουργήσει φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για να την πραγματοποιήσουμε” πρόσθεσε, αναφέροντας ότι η ανάπτυξη θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει, όπως περικοπές των μισθών και των συντάξεων και θα φέρει επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ρευστότητα.

“Αλλά για να φτάσουμε εκεί, απαιτείται πολιτική οραματική, τολμηρή, θαρραλέα, με αυτογνωσία και υπευθυνότητα. Απαιτείται ένας τολμηρός, ειλικρινής, αληθινός πολιτικός λόγος, που δεν θα ωραιοποιεί, ούτε θα καλλιεργεί φρούδες ελπίδες. Αλλά θα είναι ρεαλιστικός και υπεύθυνος. Και την ευθύνη αυτή, τη μοιραζόμαστε όλοι. Κόμματα, πολιτικοί όλων των επιπέδων και πολίτες” συνέχισε ο κ.Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης τόνισε επίσης ότι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν πειστικές απαντήσεις στο τι πρόκειται να γίνει, ποια Ελλάδα θέλουμε και πώς αυτή η καινούργια Ελλάδα μπορεί να ξαναδώσει αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και προοπτικής, ειδικά οι νέοι άνθρωποι και οι κοινωνικές ομάδες που νοιώθουν βαριά τις επιπτώσεις πάνω στο δικαίωμά τους στη ζωή.

“Και η απάντηση αυτή είναι καθαρή. Η Ελλάδα στην Ευρώπη με το λαό της ενωμένο και απηλλαγμένη από ιδεοληψίες, φοβίες και προκαταλήψεις. Με τον πολιτικό της κόσμο να αντιλαμβάνεται και να υπηρετεί την υπόθεση της εθνικής συνεννόησης. Υποστέλλοντας τη σημαία της κομματοκρατίας και ανεβάζοντας ψηλά τη σημαία της εθνικής ενότητας και της εθνικής ευθύνης”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεταναστευτική πολιτική που αποκτά η Ευρώπη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πρόβλεψη για τις 13 Ελληνικές Περιφέρειες ανέρχεται για το διάστημα έως και το 2020,στα 20 δισεκατομμύρια, με αναφορά, μεταξύ άλλων, στην απόκτηση δομών για τις ανάγκες της μεταναστευτικής πολιτικής.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών