Ηλεία: Η κρουαζιέρα «πρωταγωνίστρια» της εξέλιξης του τουρισμού στην χώρα μας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ηλεία: Η κρουαζιέρα «πρωταγωνίστρια» της εξέλιξης του τουρισμού στην χώρα μας

21:15 | 13/5/15
h-krouaziera-prwtagwnistria-ths-ekselikshs-tou-tourismou-sthn-xwra-mas

Στο «τιμόνι» του forum το Ε.Β.Ε. Ν. Ηλείας και τα Δ.Λ.Τ. Πύργου , Κυλλήνης

Μ ε την συνεργασία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Πύργου και Κυλλήνηs και του Επιμελητηρίου Ηλείας με την υποστήριξη του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης , διοργανώνεται ημερίδα για τον τουρισμό με ειδικότερο θέμα «Οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στους Παράκτιους, Νησιωτικούς και παραποτάμιους προορισμούς της Ευρώπης» και έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι φορέων και στελέχη υπουργείων και ναυτιλιακών εταιρειών από την Ευρώπη και το εξωτερικό. Στην ημερίδα αυτή ειδική συμμετοχή έχει αναλάβει το υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών Τουρισμού και Ναυτηλίας της χώρας μας καθώς επίσης και η Ένωση μεσογειακών Επιμελητηρίων.

Το διεθνές αυτό forum θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο της 7ης Εφορείας Αρχαιοτήτων (πρώην ΣΠΑΠ) στην Αρχαία Ολυμπία και μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Μεταξύ άλλων θα παραστούν στελέχη ορισμένων εκ των μεγαλυτέρων σε αριθμό στόλου και ναυτιλιακής δύναμης στον κόσμο, εταιρείες , καθώς και πολλοί Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε.

Το απόγευμα του Σαββάτου , μετά το πέρας των ομιλιών του συνεδρίου οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ημερίδας θα ξεναγηθούν σε Πύργο και Κατάκολο και θα δοθεί προς τιμήν τους δεξίωση σε κοσμικό κέντρο της Αρχ. Ολυμπίας . Το πρωινό της επομένης ημέρας, Κυριακή 24 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί ξενάγηση τους στους αρχαιολογικούς χώρους της ιερής πόλης της Ηλείας και αμέσως μετά ελαφρύ γεύμα και ξενάγηση στο ιστορικό Κτήμα Μερκούρη όπου στεγάζεται το ομώνυμο Οινοποιείο στο Κορακοχώρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε δείπνο ή γεύμα που θα παρατεθεί στους επίσημους προσκεκλημένους, οι οποίοι και θα μετάσχουν στο διεθνές συνέδριο, η Διοίκηση του ΕΒΕ Ηλείας έχει επιλέξει μενού από τοπικά μας προϊόντα με στόχο να μυηθούν στις πατροπαράδοτες γεύσεις της περιοχής διεξαγωγής του φόρουμ και να γίνουν, ακολούθως, οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών