Όταν ο Βαρουφάκης ενοχλείται και συναντά τον Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Όταν ο Βαρουφάκης ενοχλείται και συναντά τον Τσίπρα

20:41 | 31/5/15
otan-o-varoyfakhs-enoxleitai-kai-synanta-ton-tsipra

 Την ώρα που κορυφώνεται η διαπραγμάτευση, στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί "θύελλα" σχετικά με την τοποθέτηση Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ο "χρησμός" Βαρουφάκη και η ενόχλησή του για τις αντιδράσεις

Ραγδαίες προμηνύονται οι εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ώρες, τόσο στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, όσο και σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σαν να μην έφτανε η κρισιμότητα των στιγμών σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ήρθε και η υπόθεση με την επιλογή Παναρίτη για να επιδεινώσει το ήδη βαρύ κλίμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση που θα έχουν το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, με αφορμή τον σάλο που έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να τοποθετήσει την Έλενα Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της χώρας στο Ταμείο.

Κατά τις πληροφορίες, στη διάρκεια της επικοινωνίας τους νωρίτερα το μεσημέρι, ο Γ. Βαρουφάκης φέρεται να εξέφρασε στον Αλ. Τσίπρα την έντονη ενόχλησή του για τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος για την επιλογή της Παναρίτη.

Η ενόχληση του Γ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνεται και από την απόφασή του - το μεσημέρι της Κυριακής - να τοποθετηθεί επί των νέων σεναρίων που τον ήθελαν να παραιτείται από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, o υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε κατάφωρα πρόωρες (grossly premature) τις φήμες περί παραίτησής του.

«Οι φήμες για επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες...», σχολίασε χαρακτηριστικά μέσω twitter ο κ. Βαρουφάκης.

Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει εάν το μέγεθος της ενόχλησης του Γ. Βαρουφάκη είναι ικανό (ή μη) για να δρομολογήσει εξελίξεις τουλάχιστον στο θέμα της Παναρίτη.

Οι πληροφορίες θέλουν την Έλενα Παναρίτη να μην αποδέχεται τελικώς τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Το θέμα άλλωστε όχι μόνο δεν έχει κλείσει, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του νωρίτερα ο Δημ. Παπαδημούλης (σ.σ. γνωστοποίησε ότι το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές), αλλά μάλιστα έχει λάβει και διαστάσεις, αφού η διαδικασία συλλογής υπογραφών από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του διορισμού της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών