Συνάντηση Τσίπρα - Δραγασάκη για τη διαπραγμάτευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση Τσίπρα - Δραγασάκη για τη διαπραγμάτευση

22:16 | 7/5/15
synanthsh-tsipra-dragasakh-gia-th-diapragmateysh

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη έχει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Θέμα της συνάντησης είναι οι τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζουν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με ποιο δίκαιους όρους για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και απομένει να ξεπεραστούν τα μεγάλα εμπόδια του ασφαλιστικού και των εργασιακών.
Παράλληλα, τονίζεται πως σημαντικό ρόλο για τις διαπραγματεύσεις θα παίξει και η νέα επικοινωνία που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ενώ, αναφέρεται πως η Αθήνα επιθυμεί να υπάρξει "μήνυμα" τη Δευτέρα από το Eurogroup, ώστε η ΕΚΤ να αποδεσμεύσει χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δώσουν ανάσα ρευστότητας.
Ακόμη. σημαντική θα είναι και η συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών. "Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποιου είδους εντυπωσιακά αποτελέσματα, αυτό δεν είναι πιθανό", ανέφερε.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών