«Τίποτα περίεργο» με τους εκπαιδευτικούς ελληνικών σχολείων εξωτερικού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Τίποτα περίεργο» με τους εκπαιδευτικούς ελληνικών σχολείων εξωτερικού

18:05 | 18/5/15
tipota-periergo-me-tous-ekpaideutikous-ellinikon-sxoleion-eksoterikou

Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ως προς τον φερόμενο ως «φωτογραφικό… διαγωνισμό» του υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, το ΥΠΟΠΑΙΘ σημειώνει τα εξής:

Τίποτα «περίεργο» δεν συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Όπως είχε συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας διατηρεί και φέτος τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών του εξωτερικού και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, που είναι και γονείς παιδιών τα οποία θα φοιτήσουν του χρόνου στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Γ’ Λυκείου, να παρατείνουν την απόσπασή τους.

Το μέτρο –που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φωτογραφική διάταξη και δεν αφορά «αρεστούς», αλλά ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς της αλλοδαπής- κρίθηκε και φέτος απαραίτητο, καθώς για το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει ισχυρότερο αγαθό από το αγαθό της προστασίας των παιδιών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία βρίσκονται. Για πρώτη φορά, ωστόσο, γίνεται σαφές στην εγκύκλιο ότι θα είναι η τελευταία χρονιά που λαμβάνεται αυτό το μέτρο και ότι εφεξής δεν θα υπάρχει νέα δυνατότητα παράτασης, ώστε οι οικογένειες να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Ως προς την διάταξη που εντάσσει στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν δύο χρόνια στο εξωτερικό, σημειώνεται ότι αυτό έγινε με αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των εισακτέων και με δεδομένη την μεγάλη ροή «νεο-μεταναστών» Ελλήνων σε χώρες όπως η Γερμανία, εξαιτίας της μνημονιακής καταιγίδας που έχει πλήξει την ελληνική κοινωνία.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι έχει διαπιστωθεί μεγάλη ανομία στη λειτουργία ορισμένων σχολείων της Γερμανίας και βούληση του υπουργείου Παιδείας είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών