Χαιρετίζει τη λιτότητα των προκατόχων της η νέα κυβέρνηση; | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χαιρετίζει τη λιτότητα των προκατόχων της η νέα κυβέρνηση;

20:04 | 14/5/15
xairetizei-th-litothta-twn-prokatoxwn-ths-h-nea-kyvernhsh

Γιατί η κυβέρνηση χαρακτηρίζει... αντιμνημόνιο το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων - Πως γίνεται ένα αντιμνημόνιο να αποδέχεται τις επιτυχίες του μνημονίου;

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το περιεχόμενο του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για το 2015 που απέστειλε τον περασμένο Απρίλιο στην Κομισιόν η ελληνική κυβέρνηση.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, αν και φέρει ημερομηνία Απριλίου 2015 και έχει συνταχθεί από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με νευραλγικά υπουργεία, μοιάζει σαν να έχει συνταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφού επί της ουσίας χαρακτηρίζει θετικές τις δράσεις και τα μέτρα που έλαβαν οι προκάτοχοι της σημερινής κυβέρνησης.

Αρκεί και μόνο η ανάγνωση των πρώτων αράδων του 89σέλιδου Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, για να αντιληφθεί κανείς πως στην πραγματικότητα ενστερνίζεται, αποδέχεται και χαιρετίζει τις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης!

Στο Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων γίνεται λόγος για πρωτοφανή οικονομική προσαρμογή στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, με στόχο τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Η νέα κυβέρνηση - και δη το οικονομικό επιτελείο - πως γίνεται να ενστερνίζονται τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ πρεσβεύουν μια εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική;

Μήπως εκ παραδρομής έχουν γραφτεί, όσα έχουν γραφτεί;

Μήπως η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, λόγω έλλειψης χρόνου - καθώς ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε 4 μήνες διακυβέρνησης - δεν φρόντισαν να ανανεώσουν τα στοιχεία και το αναγκαίο υλικό του φετινού Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων και επιστράτευσαν το... περυσινό;

Αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης;

Αυτή είναι η επίσημη θέση που η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει στην Κομισιόν;

Αυτή είναι η επίσημη θέση μιας κυβέρνησης που δεν δέχεται να λάβει υφεσιακά μέτρα και θέτει αυστηρές κόκκινες γραμμές.

"Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015 που δημοσιεύεται σε μερίδα του Τύπου είναι το αντιμνημόνιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση και αποτυπώνει τις θέσεις της για όλα τα θέματα (οικονομία, ανάπτυξη, διοίκηση, εκπαίδευση, περιβάλλον κλπ)", είχε αναφέρει πριν από μερικά 24ωρα κορυφαία κυβερνητική πηγή, επιβεβαιώνοντας πω ετούτη η κυβέρνηση... έχει συντάξει και αποδέχεται το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων του 2015.

"Οι νοσταλγοί της προηγούμενης περιόδου που θέλουν την Ελλάδα προσκολλημένη στο παρελθόν και τους πολίτες θύματα μόνιμης λιτότητας δεν μας εκπλήσσει που βλέπουν παντού μνημόνια", είχε επισημάνει η ίδια κυβερνητική πηγή.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών