Υπέρ μίας συμφωνίας, που όμως δε θα χρηματοδοτεί μεγάλο κράτος με νέους φόρους, ο Σαμαράς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Υπέρ μίας συμφωνίας, που όμως δε θα χρηματοδοτεί μεγάλο κράτος με νέους φόρους, ο Σαμαράς

21:18 | 21/5/15
yper-mias-symfwnias-poy-omws-de-tha-xrhmatodotei-megalo-kratos-me-neoys-foroys-o-samaras

Για την ανάγκη άμεσης αναπτυξιακής συμφωνίας με την Ευρώπη, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κρατώντας όμως κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα την ψηφίσει και εμμένοντας ιδιαίτερα στο θέμα της φορολογίας. Συναντήσεις με Μέρκελ, Ντολ, Τουσκ

Υπέρ μίας συμφωνίας που δε θα χρηματοδοτεί μεγάλο κράτος με νέους φόρους τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκου Λαϊκού Κόμματος στη Ρίγα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη άμεσης αναπτυξιακής συμφωνίας με την Ευρώπη, κρατώντας όμως κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα την ψηφίσει και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της φορολογίας, το οποίο αποτελεί βασικό επιχείρημα των γαλάζιων στελεχών που υποστηρίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να καταψηφίσει.

“Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση. Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις”, είπε ο κ.Σαμαράς.

“Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία” πρόσθεσε και κατέληξε: “Χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας.”

Στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών του ΕΛΚ, ο κ.Σαμαράς είχε επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντολ και τον Πολωνό Ντόναλντ Τούσκ.

Η σύνοδος του ΕΛΚ είχε ως θέμα την ανατολική συνεργασία, όπου διαπιστώθηκε η θέληση χωρών όπως η Αρμενία, η Γεωργία και η Μολδαβία να συνδεθούν με την Ευρώπη, γεγονός που έδωσε την αφορμή στον κ.Σαμαρά να σχολιάσει ότι οι χώρες αυτές επιθυμούν “να αποκτήσουν όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο.”

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών