Ενδεχόμενη συμφωνία ή ρήξη, στην ατζέντα της εθνικής συνδιάσκεψης της ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ενδεχόμενη συμφωνία ή ρήξη, στην ατζέντα της εθνικής συνδιάσκεψης της ΝΔ

09:56 | 23/6/15
endexomenh-symfwnia-h-rhksh-sthn-atzenta-ths-ethnikhs-syndiaskepshs-ths-n-d

Θα μοιάζει με συνέδριο, αλλά δε θα είναι: Η συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουλίου δε θα προσφέρει τη δυνατότητα εκλογικών διαδικασιών, αλλά θα αποτελέσει αφορμή συζήτησης για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και τα επόμενα βήματα της παράταξης

Με χαρακτηριστικά συνεδρίου, αλλά χωρίς τη δυνατότητα εκλογικών διαδικασιών που προσφέρει το ανώτατο γαλάζιο όργανο, θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουλίου στην Αθήνα η εθνική συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ θα έχει φανεί εκ των πραγμάτων εάν θα υπάρξει συμφωνία ή ρήξη και η κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα καθορίσει την ατζέντα της συζήτησης.

Στη συνδιάσκεψη θα προσκληθούν τα μέλη της πολιτικής επιτροπής, οι βουλευτές, οι υποψήφιοι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και όλοι οι επικεφαλής των τμημάτων του κόμματος (πρόεδροι νομαρχιακών, περιφερειακών κλπ).

Πρόκειται δηλαδή περίπου για τη σύνθεση του συνεδρίου, χωρίς όμως τους αιρετούς συνέδρους, σε μια πιο ευρεία διαδικασία από ό,τι στο παρελθόν: Εθνικές συνδιασκέψεις είχαν πραγματοποιηθεί επί Μιλτιάδη Έβερτ και Κώστα Καραμανλή, όμως τότε είχαν διάρκεια μόνο μία ημέρα και σε αυτές είχαν μιλήσει μόνο ο τότε πρόεδρος και ορισμένα στελέχη εκ των πρωταγωνιστών της κάθε εποχής.

Οι συμμετέχοντες αυτή τη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν το λόγο, όχι όμως και να καταθέσουν προτάσεις προς ψηφοφορία και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασισμένα για δυναμικές παρεμβάσεις είναι όλα τα “πρωτοκλασάτα” στελέχη, καθώς άλλωστε η συζήτηση θα στραφεί στα επόμενα βήματα της κεντροδεξιάς.

Θα έχουν μεσολαβήσει η προσυνδιάσκεψη στη Λαμία την ερχόμενη Δευτέρα και η προσυνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης τη μεθεπόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών