Γερμανία: Δεν υπάρχει σχέδιο για ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γερμανία: Δεν υπάρχει σχέδιο για ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους

13:55 | 13/6/15
germania-den-yparxei-sxedio-gia-elegxomenh-anadiarthrwsh-xreoys

"Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην επίλυση της ελληνικής κρίσης" διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας - Ανησυχία στη Bundesbank, για ενδεχόμενο Grexit

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σήμερα δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι του εργάζονται πάνω σ' ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους οποιασδήποτε χώρας δεν δύναται να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από αξιωματούχους να καταστρώσουν σχέδια για ένα σύστημα αναδιάρθρωσης του χρέους ώστε να μπορεί να παραμείνει στο ευρώ μια χώρα που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε σήμερα ότι γίνεται οποιαδήποτε προετοιμασία για ένα τέτοιο πλαίσιο.

"Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Επικεντρώνουμε πλήρως τις προσπάθειές μας στην επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος".

Κλαούντια Μπουχ: Δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε πιθανό Grexit

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των επιπτώσεων που θα είχε πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post η αντιπρόεδρος της Bundesbank.

"Ο άμεσος αντίκτυπος της μετάδοσης σε άλλες χώρες είναι μικρότερος επειδή είναι μικρότερες και οι άμεσες απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι της Ελλάδας", δήλωσε στην εφημερίδα η Κλαούντια Μπουχ.

"Αλλά κανένας δεν γνωρίζει ποιές ενδεχομένως να είναι οι έμμεσες επιπτώσεις".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών