Ιάκωβος Γκανούλης: «Αξιοποίηση των υδάτινων πόρων» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ιάκωβος Γκανούλης: «Αξιοποίηση των υδάτινων πόρων»

15:07 | 13/6/15
iakwbos-gkanoulhs-aksiopoihsh-twn-ydatinwn-porwn

O Ιάκωβος Γκανούλης, Eιδικός Γραμματέας Υδάτινων Πόρων στη Γενική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΑΝΕΝ, στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο της «Π» αναφέρθηκε στη σημασία της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, αλλά και τις συνέργειες που απαιτούνται για να προχωρήσει η χώρα με αποφασιστικά βήματα σε αυτό το επίπεδο

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο υπουργείου για την αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων και τις οριζόντιες συνεργασίες που απαιτούνται για την επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων σε επίπεδο υπουργείων.

Ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της σχετικής διαβούλευσης, έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να ορίσουν εκπροσώπους και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση «να ανασχεδιάσουμε την πολιτική και τα σχέδια διαχείρισης των υδάτινων πόρων», όπως τόνισε.

Και κατέληξε λέγοντας: «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος. Ο νέος σχεδιασμός προχωρά και αφορά την αναθεώρηση του σχεδίου μας κεντρικά και την αναγκαία έμφαση σε λύσεις και εφαρμογές που θα δίδονται τοπικά, με συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών