Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ΙΘ ιερατικό συνέδριο της ιεράς μητροπόλεως Κορίνθου (φωτο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ΙΘ ιερατικό συνέδριο της ιεράς μητροπόλεως Κορίνθου (φωτο)

15:06 | 4/6/15
me-epityxia-pragmatopoiithike-to-ith-ieratiko-synedrio-tis-ieras-mitropoleos-korinthou-foto

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, το 19ο Ιερατικό Συνέδριο, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2015» προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης στο Ποιμαντικό έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Απόστολος Νικολαΐδης με θέμα: «Ο Παύλος και τα σημεία των καιρών».

Αμέσως μετά την Ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος έλαβε τον λόγο και αφού ομίλησε εισαγωγικά περί των σημείων των καιρών σε σχέση με τον Απόστολό μας Άγιο Παύλο, παρουσίασε και κάλεσε στο βήμα τον εκλεκτό κ. καθηγητή, ο οποίος με σαφήνεια και Αγιογραφική τεκμηρίωση ανέπτυξε το θέμα του, αναφερόμενος στον Αντίχριστο, στην εσχατολογία, που είναι η πορεία από την Δημιουργία  στην Αναδημιουργία και στην Κρίση, στα Σημεία των Καιρών (ψευδοδιδάσκαλοι και ψευδολόγοι, γενικευμένη αποστασία) αλλά και στην στάση της ποιμαίνουσας Εκκλησίας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ικανές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις εκ των Ιερέων μας, στους οποίους απάντησε εύστοχα ο ομιλητής, καλύπτοντας πλήρως τις πνευματικές και ποιμαντικές ανησυχίες τους.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον ομιλητή με θερμούς λόγους και έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2015» αποδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στον «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη και έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και πολιούχο της ιστορικής πόλεως της Κορίνθου.

Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή Συνεδρία έληξε με ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινήσεις του Σεβ. Ποιμενάρχου μας προς τους παρισταμένους ιερείς για τρέχοντα Εκκλησιαστικά θέματα.







Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών