ΝΔ: Απόδειξη αποτυχίας η αναθεώρηση στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Απόδειξη αποτυχίας η αναθεώρηση στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα

10:05 | 11/6/15
n-d-apodeiksh-apotyxias-h-anathewrhsh-stoxwn-gia-ta-prwtogenh-pleonasmata

Την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης επιχειρεί να ακυρώσει η Συγγρού, βλέποντας αναγκαστική προσαρμογή στην ύφεση

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να τηρει στάση αναμονής παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και εν τω μεταξύ επιχειρεί να ακυρώσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποια όπως είπε χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξακολουθεί να υπαρχει διαφωνία με τους δανειστές.

Καθώς όμως η κυβέρνηση προβάλλει τη μείωση της υποχρέωσης για πρωτογενή πλεονάσματα ως επιτυχία, η Συγγρού απαντά ότι αντίθετα η αναθεώρηση των στόχων αποτελεί απόδειξη αποτυχίας. Γαλαζιες πηγές υποστηρίζουν ειδικότερα ότι πρόκειται για αναγκαστική προσαρμογή στην ύφεση που προκάλεσε και στα ελλείμματα που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση.

Σε ενημερωτικό σημείωμα η Συγγρού αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

“1ον. Τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για εφέτος και του χρόνου οφείλονται στην ύφεση και τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού που προκάλεσε η κυβέρνηση.

2ον. Η ανικανότητα της κυβέρνησης εντείνει την αβεβαιότητα και οδηγεί σε συνεχή προσαρμογή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα σε χαμηλότερα επίπεδα, από 3% στο 1,5%, στο 1,2%, στο 0,6% του ΑΕΠ. Και αυτό με πρόσθετα μέτρα!

3ον. Είναι πια ξεκάθαρο ότι αυτά τα χαμηλότερα επίπεδα πρωτογενούς πλεονάσματος, συνοδεύονται από πολύ δυσμενέστερα, σε σχέση με το e-mail Χαρδούβελη, μέτρα.

4ον. Τέλος, αυτά τα χαμηλότερα επίπεδα πρωτογενούς πλεονάσματος αυξάνουν το χρηματοδοτικό κενό, δημιουργούν μεγαλύτερες ανάγκες δανεισμού και βάζουν τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στο νέο Μνημόνιο.”

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών