Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες

19:27 | 21/6/15
pyretwdeis-diavoyleuseis-se-athhna-kai-vrykselles

Σε πλήρη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών. Συνεδριάζει ξανά τη Δευτέρα η ΕΚΤ για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ. είναι πυκνές και συνεχείς.

Ανέφεραν ακόμη οτι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα - και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων - συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.

Εν τω μεταξύ, συνεδρίασε νωρίτερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΕΚΤ

Στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, όπου θα αξιολογηθεί η κατάσταση ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση της ΕΚΤ σε διάστημα πέντε ημερών- την Τετάρτη και την Παρασκευή η Ευρωτράπεζα ενέκρινε συνολικά παροχή επιπλέον έκτακτης ρευστότητας (ELA) 2,9 δισ. ευρώ στα ελληνικά ιδρύματα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών