Ο Σόιμπλε τίναξε στον αέρα το Eurogroup - Δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Σόιμπλε τίναξε στον αέρα το Eurogroup - Δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν

18:13 | 12/7/15
o-soimple-tinakse-ston-aera-to-eurogroup-den-tha-yparksei-koino-anakoinwthen

Πολύ μεγάλες διαφωνίες στο Eurogroup για την Ελλάδα. Δεν θα έχουμε κοινή δήλωση. Έξαλλοι οι Γάλλοι με τον Σόιμπλε, που επιμένει να βάζει στο τραπέζι το GREXIT

Δε θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν από το σημερινό Eurogroup, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει εξουσιοδοτηθεί να ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν προφορικά μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η Σύνοδος των οποίων είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι "κάποια θέματα παραμένουν ανοιχτά. Θα ενημερώσουμε τους αρχηγούς και θα αποφασίσουν", ρίχνοντας το μπαλάκι στους ηγέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για να συζητήσουν τις διαφωνίες, που υπάρχουν. Οι Γάλλοι φέρονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επέμεινε να βάλει ρήτρα GREXIT, στο κοινό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που δημοσίευσε το Reuters, οι δανειστές επιμένουν στα μέτρα ακραίας λιτότητας και ζητούν εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2018 και κατάργηση νόμων αντιμνημονιακής κατεύθυνσης.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών