Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της Ν.Δ Βαγγέλη Μεϊμαράκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της Ν.Δ Βαγγέλη Μεϊμαράκη

03:53 | 6/7/15
oi-prwtes-dhlwseis-toy-neoy-proedroy-ths-n-d-vaggelh-meimarakh

Μετά τη νέα συνάντηση του με τον παραιτηθέντα Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε συγκρατημένος ως προς τη στρατηγική εν όψει του σημερινού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τις εσωκομματικές διαδικασίες

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η παράταξη που πάντα συνέβαλε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε πριν λίγο με τον παραιτηθέντα Αντώνη Σαμαρά, έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο τύπου Κώστα Καραγκούνη και το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ.Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η Ν.Δ έχει να καταθέσει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προτάσεις που μπορούν πραγματικά να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το αδιέξοδο. Προσέθεσε όμως ότι θα περιμένουμε τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, καθώς “αυτός είναι πρωθυπουργός, αυτός συνομιλεί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στην Ευρώπη, να δούμε τις προτάσεις του πρώτα”.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες στη Ν.Δ, ο κ.Μεϊμαράκης σχολίασε πως δεν απασχολεί κανέναν αυτή τη στιγμή η Ν.Δ, σημείωσε ωστόσο πως όλα θα γίνουν με βάση τις καταστατικές διαδικασίες και σε συνεννόηση με τον κ.Σαμαρά.

Κληθείς να τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο συγκρότησης μίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και συμμετοχής της Ν.Δ σε αυτή, ο κ.Μεϊμαράκης ουσιαστικά δεν το απέκλεισε, λέγοντας ότι δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Κομματικές πηγές έλεγαν στη συνέχεια ότι αύριο το πρωί θα υπάρξει νεα συνάντηση Σαμαρά- Μεϊμαράκη, η οποία επρόκειτο να γίνει στις 10, ωστόσο η ώρα θα αλλάξει, λόγω της συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Σημείωναν δε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει οριστεί αντιπρόεδρος του κόμματος, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την παραίτηση του κ.Σαμαρά, σημαίνει πως ο βουλευτής Β' Αθηνών έχει ήδη αναλάβει χρέη προέδρου. Από εκεί και πέρα, προσέθεταν, θα υπάρξει και σύγκληση των οργάνων.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών