Πραγματικά δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για τον Μάριο Ντράγκι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πραγματικά δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για τον Μάριο Ντράγκι

11:07 | 9/7/15
pragmatika-duskolh-h-epiteyksh-symfwnias-gia-ton-mario-ntragki

Συνέντευξη σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εν μέσω διεργασιών για την επίτευξη συμφωνίας

Αβέβαιος για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, εμφανίζεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

"Δεν ξέρω, αυτή τη φορά είναι πραγματικά δύσκολο", δήλωσε ο κ. Ντράγκι, μιλώντας όμως πριν την κατάθεση των νέων ελληνικών προτάσεων και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την επίτευξη σύγκλισης πριν την Κυριακή.

Η ΕΚΤ στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με περίπου 118 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 89 αναλογούν στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA. Το όριο του ELA παραμένει αμετάβλητο από τα τέλη Ιουνίου, λόγω της αβεβαιότητας της Ευρωτράπεζας για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την Τρίτη ο κ. Ντράγκι ενημέρωσε τους ηγέτες των κρατών-μελών πως η Ευρωτράπεζα δεν θα μπορεί να συνεχίσει την παροχή στήριξης στις ελληνικές τράπεζες εάν δεν υπάρχει συμφωνία έως την Κυριακή.

Χωρίς την παροχή ευρώ από το Ευρωσύστημα, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν μόνο με την εισαγωγή ενός παράλληλου ή νέου νομίσματος.

Αντιμετωπίζοντας μεγάλες εκροές καταθέσεων, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν βρίσκονται σε καθεστώς αργίας από την προηγούμενη Δευτέρα, και δεν αναμένεται να ανοίξουν έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, έχει επιβληθεί ημερήσιο όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών