Χρηματιστήρια: Πτώση στην Ασία μετά το “Όχι” στο δημοψήφισμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Χρηματιστήρια: Πτώση στην Ασία μετά το “Όχι” στο δημοψήφισμα

10:52 | 6/7/15
xrhmatisthria-ptwsh-sthn-asia-meta-to-oxi-sto-dhmopshfisma

Σε πτώση οι χρηματαγορές στην Ασία μετά το "Όχι" του ελληνικού λαού - "Παρατεταμένη αβεβαιότητα" βλέπουν οι αναλυτές

Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα μετά την νίκη του "όχι" στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με το ευρώ ωστόσο να περιορίζει τις απώλειές του.

Το Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,08%, το Σίδνεϊ με 1,14%, η Σεούλ με 2,40% και το Ουέλινγκτον με 1,10%. Στις 09:00 ώρα Ελλάδος, το Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε κατά 4,49% μετά το άνοιγμά του με άνοδο 0,7%.

Την ίδια ώρα η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν στο 1,1088 δολάριο έναντι του 1,1027 δολαρίου όπως είχε διαμορφωθεί πριν από την ανακοίνωση λίγα λεπτά νωρίτερα της παραίτησης του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Το ευρώ είχε εξάλλου υποχωρήσει στο 1,0963 δολάριο ακριβώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν επιλέξει την επιφυλακτικότητα την Παρασκευή, κλείνοντας με πτώση, πριν από το δημοψήφισμα στο οποίο υπήρξε 61,31% μαζική απόρριψη στις απαιτήσεις των δανειστών της Αθήνας, η οποία βυθίζει την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη σε μια γκρίζα ζώνη.

Για τον αναλυτή Σίνια Χάρουι της Nomura Securities, η πιθανότητα ενός grexit είναι "70 με 80%".

"Υπάρχουν ένα σωρό πιθανές επιπτώσεις με μια παρατεταμένη περίοδο αρνητικής αβεβαιότητας για την ροπή στον κίνδυνο", προειδοποιεί ο Μαρκ Λίστερ της Craigs Investment Partners Ltd, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών