ΝΔ: Το παράλληλο πρόγραμμα είναι το νέο “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Το παράλληλο πρόγραμμα είναι το νέο “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”

18:41 | 26/8/15
nd-to-parallhlo-programma-einai-to-neo-programma-thessalonikhs

Πυρά κατά της κυβέρνησης συνεχίζει να εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί ξανά να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού

Νέο “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”, ένα χρόνο μετά το πρώτο, βλέπει η Νέα Δημοκρατία πίσω απο τις κυβερνητικές δηλώσεις περί “παράλληλου προγράμματος” και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί ξανά να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού, παρόλο που στο μεταξύ έχει υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.

Με νέο ενημερωτικό σημείωμα η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι την ώρα που έχει διαλύσει τη χώρα, τη Βουλή και το κόμμα του, την ώρα που απετυχε σε όλους τους τομείς, λέει απροκάλυπτα το επόμενο ψέμα: Ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία… αλλάζοντάς τη!

“Λένε δηλαδή ότι, αφού έθαψαν το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» κάτω από ένα βαρύ τρίτο μνημόνιο που οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν, αφού αποδείχθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν οποιαδήποτε προεκλογική τους δέσμευση και οποιοδήποτε πρόγραμμα, τώρα θα αποκτήσουν ξαφνικά την ικανότητα να εφαρμόζουν τη συμφωνία συγχρόνως με ένα δικής τους έμπνευσης παράλληλο πρόγραμμα”, συνεχίζει το ενημερωτικό σημείωμα, υποστηρίζοντας:

“Το «παράλληλοι πρόγραμμα» που λένε ότι θα ανακοινώσουν είναι προφανώς, έναν ακριβώς χρόνο μετά, η νέα προπαγανδιστική παγίδα, το νέο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”.

Σχολιάζει επίσης πως: “Αποκαλυπτικός του γεγονότος ότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και καθόλου για τη χώρα, ήταν σήμερα ο απερχόμενος υπουργός των Εσωτερικών Ν. Βούτσης, που μίλησε για «πρωτόγνωρη εμπειρία της διακυβέρνησης» και για «πείραμα». Έτσι βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ της χώρα και τον ελληνικό λαό: Ως πεδίο πειραματισμού για την ανικανότητα και την ιδεολογική θολούρα τους.”

Δια του ενημερωτικού σημειώματος, η Συγγρού υποστηρίζει ότι: “Η ΝΔ δεν ασχολείται με τακτικισμούς, αλλά με την ουσία” και πως “ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτούμε τόσο επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο και μετά τις εκλογές είναι το μείζον για να βγει η χώρα με ταχύτητα και ασφάλεια από την κρίση, που η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να την επιτείνει” καταγγέλοντας για άλλη μία φορά ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την οδό της απόδρασης δια των εκλογών, ώστε να αποφύγει τις συνέπειες της ανικανότητας, της απειρίας του, αλλά και το λογαριασμό.

Η Ν.Δ επισημαίνει επίσης ότι: “Η προεκλογική περίοδος δεν είναι «νεκρός χρόνος» για τη χώρα. Διεξάγεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, με την οικονομία κατεστραμμένη και τις τράπεζες κλειστές, ενώ έχει έλθει ένα τρίτο μνημόνιο και ενώ η χώρα τελεί υπό διαρκή αξιολόγηση” και δηλώνει:
“Επομένως, δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε άλλους ερασιτεχνισμούς, που θα ανεβάσουν το κόστος για τον ελληνικό λαό.

Θα έχουμε λόγο και γνώμη για όλα και θα παρεμβαίνουμε με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ομαλή πορεία ως τις εκλογές. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο ως την ημέρα που θα αποχωρήσουν.

Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναβρεί την ηρεμία του ο ελληνικός λαός, να αισθανθεί ότι η χώρα κυβερνάται υπεύθυνα και όχι από μαθητευόμενους μάγους, οι οποίοι μετατρέπουν ακόμη και τα πιο συνήθη και αναμενόμενα προβλήματα διακυβέρνησης σε αδιέξοδα χωρίς λύσεις.”

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλωστε, παρά την απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να μη συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εφόσον ο κ.Τσίπρας αρνηθεί να μετάσχει σε αυτό κατά τον κύκλο τηλεφωνικών επαφών που θα ξεκινήσει αύριο μόλις ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης επιστρέψει την εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο, η ΝΔ θα επιμείνει τουλάχιστον σε σύσκεψη για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη στάση του παραιτηθέντα πρωθυπουργού.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εν τω μεταξύ όρισε πρόσθετους εκπροσώπους του κόμματος, τους εκλεγμένους από την κοινοβουλευτική ομάδα συντονιστές, κατά θεματική ενότητα: Σοφία Βούλτεψη, Σταύρο Καλαφάτη, Σίμο Κεδίκογλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Τασούλα, Χρήστο Σταϊκούρα, συνεχίζοντας να “ανοίγει” το κομματικό παιχνίδι.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών