Ο Σπίρτζης ξεκινά την Πατρών - Πύργου, ο Σταθάκης παγώνει χρηματοδήσεις σε περιφερειακά έργα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Σπίρτζης ξεκινά την Πατρών - Πύργου, ο Σταθάκης παγώνει χρηματοδήσεις σε περιφερειακά έργα

10:50 | 5/8/15
o-spirtzhs-ksekina-thn-patrwn-pyrgou-o-stathakhs-pagwnei-xrhmatodhseis-se-perifereiaka-erga

Τη δημοπράτηση του οδικού τμήματος Πάτρα - Πύργος ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες

Επανέλαβε ότι θα τεμαχιστεί το έργο σε διαδοχικές εργολαβίες, αναφέρθηκε στις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων και στα σιδηροδρομικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι μέσα στον μήνα θα δημοπρατηθεί το Πάτρα - Πύργος, ακολουθώντας όμως έναν διαφορετικό σχεδιασμό, που θα προβλέπει τον τεμαχισμό του έργου σε διαδοχικές εργολαβίες.

Την ίδια ώρα που ο ένας υπουργός υπόσχεται, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει έκκληση σε άλλο συνάλεδφό του, το υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη, ζητώντας άμεση ποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης των λογαριασμών συγχρηματοδοτούμενων έργων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ (Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δράσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Η Περιφέρεια μιλά για ανυπολόγιστη ζημιά απο το "πάγωμα" έργων και χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ και Π.Δ.Ε. απο την αρχή του χρόνου.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών