Παπαμιμίκος: Όχι σε κόμμα του ναι πριν τις εκλογές, μετά βλέπουμε | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παπαμιμίκος: Όχι σε κόμμα του ναι πριν τις εκλογές, μετά βλέπουμε

15:53 | 20/8/15
papamimikos-oxi-se-komma-toy-nai-prin-tis-ekloges-meta-vlepoyme

Μετά την επαναφορά των σεναρίων για νέο σχηματισμό των κομμάτων της ευρωπαϊκής λογικής, ο γραμματέας της ΝΔ πήρε θέση, υπενθυμίζοντας και το πρόβλημα του εκλογικού νόμου

“Όχι” σε κόμμα του “ναι” πριν τις εκλογές, λέει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος μετά την επαναφορά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη των σεναρίων για ένα νέο σχηματισμό των πολιτικών δυνάμεων της ευρωπαϊκής λογικής.

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, ο κ.Παπαμιμίκος υπενθύμισε το πρόβλημα του εκλογικού νόμου εξηγώντας γιατί προεκλογικά δεν μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο, άφησε όμως ανοιχτή τη συζήτηση για την επομένη των εκλογών.

«Ενόψει εκλογών, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο. Εάν γίνουν εκλογές, μετά όλα είναι στο τραπέζι και τα βλέπουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας εκλογικός νόμος πολύ συγκεκριμένος, τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα τον αλλάξει και τώρα δεν κάνει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο.

Διότι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να μπορέσει ένα κόμμα να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο εξ’ ορισμού», δήλωσε ειδικότερα ο γραμματέας της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών