Πάτρα: Συγκίνηση για την απώλεια του ποινικολόγου Ντ. Αργυρόπουλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Συγκίνηση για την απώλεια του ποινικολόγου Ντ. Αργυρόπουλου

09:50 | 4/8/15
patra-sygkinhsh-gia-thn-apwleia-tou-poinikologou-nt-argyropoulou

Θλίψη έχει προκαλέσει στο δικηγορικό κόσμο της Πάτρας ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού ποινικολόγου Κωνσταντίνου (Ντίνου) Αργυρόπουλου

Έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην αγαπημένη του Στούπα Μεσσηνίας, που συνήθιζε να την επισκέπτεται κάθε χρόνο, για λίγες μέρες χαλάρωσης από τη μάχιμη δικηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αισθάνθηκε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του. Ζητήθηκε άμεσα ιατρική φροντίδα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ, όμως δεν κρατήθηκε στη ζωή.

Ο Ντ. Αργυρόπουλος ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέλη του δικηγορικού κόσμου.

Στο παρελθόν είχε θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής με τη ΝΔ, και διετέλεσε πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ. Αν και αποτραβήχτηκε στη συνέχεια από τα πολιτικά δρώμενα, δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, να τις συζητά και να τις ερμηνεύει σε παρέες με φίλους και συναδέλφους του.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εντονο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξε στο πρόσφατο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, στο οποίο έλαβε ανοικτά θέση υπέρ του «ναι», ενώ μετείχε και στην τοπική ομάδα προώθησης του «ναι» μαζί με άλλους Πατρινούς.

Μιλώντας στην «Π» λίγο πριν από το δημοψήφισμα (σ.σ. φωτογραφία από τις δηλώσεις που μας παραχώρησε), σε μια από τις τελευταίες δημόσιες πολιτικές τοποθετήσεις του, είχε εκφράσει ανοικτά τους φόβους του για την περιπέτεια που θα μπει η χώρα εάν δεν ακολουθήσει την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική.

Ηταν γιος του Διονύση Αργυρόπουλου, ενός από τους πιο σημαντικούς δικηγόρους της γενιάς του, που διακρινόταν για το ρητορικό χάρισμά του και γέμιζε τις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου για να τον ακούσουν να αγορεύει. Ο Ντίνος Αργυρόπουλος ακολούθησε τα χνάρια του στη δικηγορία, αναλαμβάνοντας σημαντικές ποινικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως αυτές -τα τελευταία χρόνια- των κυκλωμάτων της νύχτας και της ληστείας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών