Διαδοχή στη ΝΔ: Συνάντηση Σαμαρά - Βορίδη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Διαδοχή στη ΝΔ: Συνάντηση Σαμαρά - Βορίδη

15:40 | 24/9/15
diadoxh-sth-nd-synanthsh-samara-voridh

Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει «όλους» λένε συνεργάτες του - Εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Μάκης Βορίδης -  Την εκτίμηση ότι τελικά θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός

Την Τετάρτη το βράδυ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ, ωστόσο και μετά το ραντεβού αυτό ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τις τελικές αποφάσεις του.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμαρά έχει επαφές «με όλους» και σ’ αυτές τις συνομιλίες επιμένει στην άποψη που είχε εκφράσει και στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξει τώρα το θέμα ανάδειξης νέας ηγεσίας, ωστόσο οι ίδιες πηγές προϊδεάζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να χάσει την ουδετερότητά του θα επανατοποθετηθεί για τις εξελίξεις από τη στιγμή που άνοιξε επίσημα το ζήτημα ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση Σαμαρά-Βορίδη έγινε στον απόηχο και του βέτο που έθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά της υποψηφιότητας Βορίδη εξαιτίας του ακροδεξιάς προέλευσης του συγκεκριμένου στελέχους. Άποψη που συμμερίζονται και πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ.

Στον αντίποδα όμως αναπτύσσεται και μια άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία κάθε στέλεχος της ΝΔ είναι ισότιμο με τα υπόλοιπα και επισημαίνεται η αντίφαση από τη μια να γίνεται λόγος για διεύρυνση της παράταξης και από την άλλη να αποκλείονται στελέχη από την κούρσα της διαδοχής.

Από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά πάντως δεν θέλησαν να σχολιάσουν την άποψη Κακλαμάνη, επισημαίνοντας ωστόσο με νόημα ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ σήμερα δεν ήταν πάντα στη ΝΔ.

Την ίδια στιγμή σε ορισμένα στελέχη της ΝΔ κατασταλάζει η εκτίμηση ότι τελικά ο Μάκης Βορίδης θα είναι εκ των 4-5 υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τελικά την αρχηγία του κόμματος.    

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών