Εκλογές 2015: Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιεί πρόγραμμα και ψηφοδέλτια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εκλογές 2015: Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιεί πρόγραμμα και ψηφοδέλτια

15:56 | 5/9/15
ekloges-2015-o-syriza-oristikopoiei-programma-kai-pshfodeltia

Τις τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος συντάσσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την Επιτροπή Προγράμματος - Τα κορυφαία στελέχη να προσδοκούν στην παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης από τον Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή το βράδυ από το βήμα της ΔΕΘ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει στον Κεραμεικό και αναμένεται να εγκρίνει και να κλείσει τόσο το θέμα του προγράμματος, όσο και το θέμα των ψηφοδελτίων, με την αρμόδια επιτροπή, μέχρι και την τελευταία στιγμή να κάνει αλλαγές.

Βασικός στόχος αποτελεί η ανάδειξη κορυφαίων και προβεβλημένων στελεχών από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την αξιοποίηση των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της κυβέρνησης. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό η δεύτερη περιφέρεια, πέρα από την Α΄ Αθήνας, στην οποία θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσιπρας, με τα μέλη της επιτροπής να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας θεωρείται δεδομένο πως θα είναι ο Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης, στην Β΄ Αθήνας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Παππάς, καθώς και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Θεόδωρος Δρίτσας θα τοποθετηθεί στην Α΄ Πειραιά, ενώ για την Β΄ Πειραιά θεωρείται πιθανό να μετακινηθεί ο Δημήτρης Βίτσας. Σημείο αιχμής στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ θα είναι πέρα από τα αντισταθμιστικά μέτρα και τα μέρη της διαπραγμάτευσης που είναι ανοιχτά και για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως μόνο ο ίδιος είναι σε θέση να διαπραγματευτεί.

Αυτά αφορούν:

Το χρέος που θα μπει στο τραπέζι αμέσως μετά την πρώτη διαπραγμάτευση και θα περιλαμβάνει επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων, καθώς και άλλες ελαφρύνσεις.
Τα εργασιακά με ρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα βάζει κόκκινο φως στις ομαδικές απολύσεις.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που δεν θα είναι, όπως υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα τα έσοδα από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημόσιου θα κατευθυνθούν κατά το ήμιση για την αποπληρωμή των δανείων, ενώ τα υπόλοιπα για την απομείωση του χρέους.

Βελτιώσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων της Ε.Ε μέχρι το τέλος του 2015

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών