Μεϊμαράκης: Δεν θέλω να πω ότι θα λύσω όλα τα προβλήματα και με ένα νόμο θα καταργήσω τα πάντα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μεϊμαράκης: Δεν θέλω να πω ότι θα λύσω όλα τα προβλήματα και με ένα νόμο θα καταργήσω τα πάντα

13:32 | 5/9/15
meimarakhs-den-thelw-na-pw-oti-tha-lusw-ola-ta-provlhmata-kai-me-ena-nomo-tha-katarghsw-ta-panta

Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία -Πρώτοι σταθμοί Πτελεός, Αλμυρός και Βελεστίνο, με αναφορές στα αγροτικά

“Δεν θέλω να πω ότι θα λύσω όλα τα προβλήματα και με ένα νόμο θα καταργήσω τα πάντα. Τα χρόνια που έρχονται είναι πολύ δύσκολα και δεσμευτικά από εκείνα που έχουν υπογραφεί”, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος περιοδεύει στη Θεσσαλία και τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να συμβούλευσε να μην υποσχεθεί παρά μόνο αίμα, μόχθο, ιδρώτα και δάκρυα όπως ο Τσώρτσιλ.

Τα αγροτικά θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του κ.Μεϊμαράκη στην κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια. Πρώτοι σταθμοί της περιοδείας του ήταν Πτελεός, Αλμυρός και Βελεστίνο στην περιοχή του Βόλου, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

“Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις από την κεντρική διοίκηση χωρίς να συνεννοηθεί με την αυτοδιοίκηση έστω και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αναλαμβάνω αυτή τη δέσμευση” δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο Αλμυρού.
“Κινδυνεύουμε να χάσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, όχι με ευθύνη της αυτοδιοικησης και για αυτο ζήτησα από τον κ.Χριστοδουλακη να πάρει παράταση για να μη χαθούν τα χρήματα και να μην πάρουμε πρόστιμο” είπε επίσης ο κ.Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας: “Ότι δεν έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε 7 μήνες το έκανε η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε πέντε μέρες.”

Ο δήμαρχος Δημήτρης Εσεριδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, αλλά και στα 350 ατομα από την περιοχή που εργάζονταν στη Χαλυβουργια και στους Μύλους Λούη που τέθηκαν σε διαθεσιμοτητα λόγω των capital controls.

"Όλοι οι κάτοικοι και οι παράγοντες της περιοχής θα είναι δίπλα σας" του είπε ο δήμαρχος και του δώρισε ένα όπλο αντίκα μια "κουμπουρα", οπως του ειπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ξανά την ανάγκη να μην γίνονται συνεχώς εκλογές και να υπάρχει σταθερή κυβερνηση. "Μπορεί μια χώρα να πάει μπροστά όταν σε 6 χρονια αλλάζουμε 7 πρωθυπουργούς; Και οι αλλαγές στους υπουργούς με τους ανασχηματισμούς; Κι άλλος χαμένος χρόνος μέχρι να ενημερωθούν" σημειωσε.

"Πιστεύω στη μακρά πορεία της κυβέρνησης η της θητείας της Βουλής. Του έλεγα να βρούμε λύση από την παρούσα Βουλη"‎ είπε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα. "Μας πήγε σε εκλογές χωρίς να διερευνηθεί αν υπάρχει δεδηλωμένη και έπρεπε να πάει σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης πριν πάει σε εκλογές. Είναι κεντρικό ζήτημα αυτό. Μας πήγε τελικά σε εκλογές, αλλά εμείς δεν φοβόμαστε την κάλπη και θα νικήσουμε", δήλωσε και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν το "ροζ συννεφάκι Τσίπρα με το οποίο υφάρπαξε την ψήφο, με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ".

Απευθύνθηκε δε εκ νέου σε όσους επέλεξαν τον Ιανουάριο την ψήφο διαμαρτυρίας θέλοντας να τιμωρήσουν το παλιό πολιτικό σύστημα και τους κάλεσε να σκεφτούν το κόστος των 90δις από την κυβέρνηση Τσιπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε το γυναικείο Συνεταιρισμό "Φτελια" στο δήμο Πτελεού, όπου ξεναγήθηκε από τις εργαζόμενες στους χώρους τυποποίησης παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών. "Όταν κάποιος είναι δημιουργικός και υπάρχει η βοήθεια μπορεί να παρουσιάσει όλα αυτά τα προϊόντα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαρακης. Ο Συνεταιρισμός παράγει παραδοσιακά κουλουράκια, γλυκά του κουταλιού, ντόπια ηδύποτα, ζυμαρικά κλπ.

Μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι  ο αγρότης εξήντλησε το όριο συμμετοχής του στην εθνική προσπάθεια το 2013, είναι αδιανόητο να δεχθούμε πιο βαριά πιο επώδυνα μέτρα.

"‎Λέμε στον Τσίπρα θέλουμε την εντολή. Και να έρθεις και εσύ. Οφείλεις να έρθεις και εσύ. Και λένε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Λίγο νοιαζουν τα πρόσωπα. Σημασία έχουν οι πολιτικές. ‎Το πρόγραμμά μας έχει δοθεί στη δημοσιότητα και απαιτείται να επικαιροποιηθεί. Παρότι καταφέραμε να έχουμε δύο ντιμπέιτ για συζήτηση, δεν αρκούν να ενημερωθούν οι πολίτες και γι' αυτό ζητήσαμε να γίνουν αλλά πέντε τραπέζια θεματικά. Αρνήθηκαν να μπουν σε αυτό το διάλογο. Αλλά εμείς θα τους σύρουμε και σε αυτό το διάλογο. Η ΝΔ πάει συμπαγής και ενωμένη και όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που πάει διασπασμένα και προσπαθεί να κλείσει ψηφοδέλτια. Η "καταραμενη" κατά Τσίπρα Ευρώπη μας κράτησε. Για αυτο ψηφίσαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ευρώπη, ζητούν να τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Όλες οι χώρες που είχαν μπει σε πρόγραμμα, βγήκαν. Εμείς μπήκαμε αλλά τρία χρόνια γιατί δεν μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση", είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών