Ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Στην συσπείρωση ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Στην συσπείρωση ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

11:01 | 3/9/15
ntermpi-deixnoyn-oi-dhmoskophseis-sthn-syspeirwsh-pontarei-o-syriza

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα η επιτροπή ψηφοδελτίων με τον Αλέκο Φλαμπουράρη ψάχνει να καλύψει τα κενά στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ - Διαβάστε τα επικρατέστερα ονόματα

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι οι απουσίες που προκάλεσαν οι αποχωρήσεις προς την Λαϊκή Ενότητα να φανούν όσο το δυνατόν λιγότερο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή τόσο των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών όσο και των προβεβλημένων στελεχών από την περιφέρεια. Ήδη οι εισηγήσεις των νομαρχιακών επιτροπών βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας τους.

Στις λίστες αναμένεται να προστεθούν ένας ή δύο πανεπιστημιακοί ακόμα, ενώ διευκρινίζεται για άλλη μια φορά από την Κουμουνδούρου πως θα δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σειρά των εκλεγμένων.

Σημαντικές μετακινήσεις θα υπάρξουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με τον Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στην Β΄ Αθήνας και την Ρία Αντωνοπούλου στην Α΄ Αθήνας. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Νίκος Τόσκας, ενώ άγνωστο παραμένει που θα τοποθετηθεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Από τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αριστείδης Μπαλτάς φαίνεται πως θα τοποθετηθεί στην Β΄ Αθήνας, όπως και ο Νίκος Κοτζιάς για τον οποίο, όμως έχει ακουστεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στο σημαντικό κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου αποχώρησαν πλέον οι Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη, αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για την Α΄ Αθήνας φαίνεται να προορίζεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν αποκλείεται να φέρει στην πρώτη θέση τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Στο υπόλοιπο Αττικής οι πληροφορίες φέρνουν τον Χρήστο Σπίρτζη και στην Α΄ Θεσσαλονίκης τον Δημήτρη Μάρδα, ενώ στη συμπρωτεύουσα θα κατέβει και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Κλειδωμένες πρέπει να θεωρούνται οι θέσεις του Μάρκου Μπόλαρη για την Α΄ Θεσσαλονίκης και της Μαρίας Γιαννακάκη για την Β΄ Πειραιά.

Δυο καθηγητές διεκδικούν θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ο Κώστας Δουζίνας από το London School of Economics και ο Κώστας Βεργόπουλος.

Εκτός απροόπτου στο ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν και οι τελευταίοι των «53» που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους: Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Βασιλική Κατριβάνου, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, η Αννέτα Καββαδία, αλλά και ο Θεόδωρος Δρίτσας.

Όπως όλα δείχνουν το Σάββατο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για τις υποψηφιότητες.

Επόμενη στάση Αιγάλεω

Στο «καμίνι» της Β΄ Αθηνών και συγκεκριμένα από το Αιγάλεω θα αρχίσει τις ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας στην Αττική γνωρίζοντας καλά πως ο στόχος του 37% του περασμένου Ιανουαρίου και των 19 εδρών είναι το «κλειδί» για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αλλαγή συνθήματος από το «Μόνο Μπροστά»  στο «Κερδίζουμε το αύριο» ο Αλέξης Τσίπρας θα αναπτύξει τα επιχειρήματά του για το πώς η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαπραγματευτεί καλύτερα τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας.

Έτοιμα είναι πλέον και τα διαφημιστικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αφιερωμένα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θα αρχίσουν να προβάλλονται τις επόμενες ώρες.

Πυρετός διεργασιών υπάρχει και στην επιτροπή προγράμματος, καθώς αναλύεται κάθε σημείο των θέσεων και των προτάσεων που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και στους παραγωγικούς φορείς.

Ο «βραχνάς» των δημοσκοπήσεων

Με την εικόνα να αντιστρέφεται και τη ΝΔ να περνά έστω και οριακά τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα. Στελέχη εκτιμούν πως υπάρχει μια εσκεμμένη προσπάθεια δημιουργίας μια εικόνας που δεν είναι πραγματική: «Πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και πριν τελειώσει το καλοκαίρι καμία δημοσκόπηση δεν είναι ασφαλής», τόνιζε πηγή από τα  υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου.
Υπενθυμίζουν, μάλιστα πως οι δημοσκόποι δεν έχουν επαληθευτεί τόσο σε παλαιότερες μετρήσεις προεκλογικών περιόδων, όσο και στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Ο βαθμός συσπείρωσης του κόμματος, που τώρα κινείται λίγο πάνω από το 50%, περιμένουν να καταγράψει ανοδικές τάσεις από τις μετρήσεις του Σαββατοκύριακου και μετά. Όπως διευκρινίζουν θα έχει καταγραφεί τόσο η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη όσο και οι πρώτες εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών