Ο Μεϊμαράκης πηγαίνει στην πρώτη του ΔΕΘ μέσω Πρώτης Σερρών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο Μεϊμαράκης πηγαίνει στην πρώτη του ΔΕΘ μέσω Πρώτης Σερρών

09:54 | 11/9/15
o-meimarakhs-phgainei-sthn-prwth-toy-deth-mesw-prwths-serrwn

Η καραμανλική στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ επιβεβαιώνεται με τη σημερινή του επίσκεψη στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από όπου θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όντας ήδη υπό μία έννοια νικητής των εκλογών, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα

Την πρώτη του εμφάνιση σε ΔΕΘ ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα μέσω Πρώτης Σερρών και μία εβδομάδα πριν τις δεύτερες εκλογές του 2015.

Με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο κ.Μεϊμαράκης, επιβεβαιώνεται η καραμανλική στήριξη στο πρόσωπο του. Και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, που τον κατηγορεί ότι δεν εκφράζει τον καραμανλικό μεσαίο χώρο αλλά την ακροδεξιά ΝΔ του Σαμαρά.

Και ο Αντώνης Σαμαράς πάντως όταν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ το 2009, είχε επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών. Το γεγονός ότι ο Αχιλλέας Καραμανλής τον είχε υποδεχθεί στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε παίξει μάλιστα καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Μεσσήνιου, σε συνδυασμό με τον “αντιμητσοτακισμό” σημαντικού μέρους της κομματικής βάσης της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς όμως είναι παρελθόν από την ηγεσία της ΝΔ και ο κ.Μεϊμαράκης που ανέλαβε ως μεταβατικός δίνει μία εκλογική μάχη που εξελίσσεται σε ντέρμπι από το double score του Ιουλίου. Όποιο πάντως και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ο αποκαλούμενος “Βαγγέλας” είναι ήδη κερδισμένος:

Εάν η ανατροπή ολοκληρωθεί στην κάλπη και η ΝΔ κερδίσει, ο κ.Μεϊμαράκης θα κρατήσει -όπως ξεκαθάρισε και στη συνέντευξη του στο news247- την εντολή και θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Βρίσκεται άλλωστε πια κοντά στην πηγή της εξουσίας και ως γνήσιο πολιτικό όν δεν θα μπορούσε παρά να θέλει να πιει νερό, έστω και εάν πολλοί (προφανώς και ο κ.Σαμαράς, που τον επέλεξε ως μεταβατικό, έχοντας στο μυαλό του τη δική του επιστροφή) τον θεωρούσαν ένα ικανό “νούμερο δύο”, έναν άνθρωπο που ζει για το κομματικό παιχνίδι αλλά δεν είχε βλέψεις να είναι ο ίδιος το “πρώτο βιολί”.

Εάν η ΝΔ χάσει τις εκλογές, πιθανόν θα τις χάσει με μικρότερη διαφορά και καλύτερο ποσοστό από τον Ιανουάριο. Και πάντως, θα έχει μετατρέψει μία βέβαιη ήττα σε ντέρμπι. Ο κ.Μεϊμαράκης δε θα κληθεί ως πρωθυπουργός να εφαρμόσει τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και δύσκολα θα αμφισβητηθεί από τους πολλούς δελφίνους, που περιμένουν να ανοίξει η διαδοχή μέχρι την άνοιξη του 2016 όπως συμφωνήθηκε τον Αύγουστο. Ειδικά εφόσον θα εξακολουθήσει να έχει καραμανλική στήριξη,

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το περίγραμμα των κυβερνητικών του προτάσεων στην ομιλία του στο Βελλίδειο στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου, ενώ στις 11:30 το πρωί της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη τύπου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών