Μητσοτάκης: Σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης στον αφελληνισμό των τραπεζών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης στον αφελληνισμό των τραπεζών

18:06 | 27/11/15
mhtsotakhs-sovares-eythunes-ths-kyvernhshs-ston-afellhnismo-twn-trapezwn

Ερώτηση του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ στον Τσακαλώτο, με την οποία εγκαινιάζει ένα κύκλο παρεμβάσεων για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης

Ευθύνες στην κυβέρνηση για αφελληνισμό των τραπεζών, καθώς και την τεράστια ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση επιρρίπτει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η κυβέρνηση επαίρεται για τη δήθεν πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές επιλογές και αστοχίες της ίδιας της κυβέρνησης είναι αυτές που δημιούργησαν την ανάγκη της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία ζημίωσε ευθέως τον Ελληνικό λαό», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ «τον Ιούνιο του 2014, η αξία των παλαιών μετοχών των συστημικών τραπεζών αποτιμάτο σε 37,8 δις ευρώ, ενώ σήμερα οι ίδιες μετοχές αξίζουν μόλις 800.000.000 ευρώ. Μέσα σε λίγους μήνες εξανεμίστηκαν 37 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 20 δις προέρχονταν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) - δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο - και 17 δις από Έλληνες ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών