Το παρασκήνιο της στήριξης Βορίδη σε Τζιτζικώστα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το παρασκήνιο της στήριξης Βορίδη σε Τζιτζικώστα

12:09 | 14/11/15
to-paraskhnio-ths-sthrikshs-voridh-se-tzitzikwsta
Πώς ο Μάκης Βορίδης βρέθηκε κοντά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τι μεσολάβησε μέχρι να ανακοινώσει τη στήριξή του στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Πού προσανατολίζεται ο Τάκης Μπαλτάκος

Έκπληξη προκάλεσε σε πάρα πολλά στελέχη της ΝΔ η επιλογή του Μάκη Βορίδη να στηρίξει τελικά τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Για τους καλά γνωρίζοντες το γαλάζιο παρασκήνιο η επιλογή του κ. Βορίδη να στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα δεν ήταν η πρώτη. Εδώ και αρκετές μέρες κάποιοι ουσιαστικά προεξοφλούσαν ότι ο πρώην υπουργός θα στήριζε τελικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν περάσει από σαράντα κύματα.

Η προσέγγιση Βορίδη Μεϊμαράκη ξεκινήσε πριν από ένα μήνα όπως είχε γράψει το News 247.  Έκτοτε για τον κ. Μεϊμαράκη ο Μάκης Βορίδης μετετράπη από «δεξιά συνιστώσα» που ήταν έτοιμος προς διαγραφή σε «εκλεκτό συνάδελφο». Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην πλευρά Μεϊμαράκη την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μεταξύ τους συνάντηση όπου ο κ. Βορίδης διαπραγματεύτηκε την αντιπροεδρία της ΝΔ αλλά και τη δυνατότητα να διαμορφώσει δικό του μηχανισμό εντός του κομματικού μηχανισμού.

Το θέμα σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες φαίνεται να έκλεισε εκεί με την άρνηση του κ. Μεϊμαράκη να κάνει δεκτά τα «αιτήματα» του κ. Βορίδη ωστόσο υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο εξαντλείται εκεί όλη η αλήθεια των γεγονότων, καθώς μόλις πριν από τρεις μέρες, την Τετάρτη το βράδυ, ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε στο πάνελ της εκδήλωσης που διοργάνωσε το «Φόρουμ 2020» του Νίκου Καραχάλιου, υποστηρικτή του κ. Μεϊμαράκη με θέμα το μέλλον της κεντροδεξιάς.

Η στήριξη του Μάκη Βορίδη στον Απόστολο Τζιτζικώστα φαίνεται να κλείδωσε προχθές Πέμπτη – μια μέρα δηλαδή μετά την εν λόγω εκδήλωση. Η κίνηση του κ. Βορίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των Μητσοτάκη και Γεωργιάδη αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η επικρατέστερη εκδοχή για την επιλογή του κ. Βορίδη να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι πως ως «υπαρχηγός» κατά την κατηγορία που του απέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανοίγει ο δρόμος για να ηγηθεί κοινοβουλευτικά είτε της ΝΔ σε περίπτωση νίκης του κ. Τζιτζικώστα, είτε να αναδειχθεί στον ισχυρότερο πόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση ήττας του κ. Τζιτζικώστα.

Την ίδια στιγμή το γαλάζιο παρασκήνιο οργιάζει με τις πληροφορίες να ήθελαν τον Τάκη Μπαλτάκο να ήταν διατεθειμένος να στηρίξει ακόμα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν ο τελευταίος θα μπορούσε να εγγυηθεί τη λειτουργία οργανωμένων τάσεων και ιδεολογικοπολιτικών ρευμάτων μέσα στη ΝΔ, κάτι που ενδιαφέρει πρωτίστως τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Άλλωστε την άποψη περί οργανωμένων τάσεων μέσα στο κόμμα την ασπάζεται και ο Μάκης Βορίδης ενώ δημόσια την έχει προτείνει και ο Αντρέας Παπαμιμίκος ο οποίος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έχει κατηγορηθεί από τον τελευταίο ότι στηρίζει παρασκηνιακά τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν πάντως τον κ. Μπαλτάκο να προσανατολίζεται και αυτός σε στήριξη προς τον κ. Τζιτζικώστα.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών