Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εγώ θα μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας, ελπίζω να το πράξεις κι εσύ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εγώ θα μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας, ελπίζω να το πράξεις κι εσύ

23:38 | 19/1/16
mhtsotakhs-se-tsipra-egw-tha-milaw-th-glwssa-ths-alhtheias-elpizw-na-to-prakseis-ki-esu

Τη δική της εκδοχή όσον αφορά στη συνάντηση πρωθυπουργού- αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει η Συγγρού, χωρίς να κρύβει την ενόχληση της για τις διαρροές του Μαξίμου - Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Τσίπρα για ασφαλιστικό- ΕΣΡ- νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση

Στην αντεπίθεση περνά η Συγγρού για τη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον πρωθυπουργό για την ανάγκη μίας "νέας μεταπολίτευσης" και του πρότεινε συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος.

"Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή». Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό", σημείωναν στη συνέχεια συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στόχος της ΝΔ να δείξει ότι δεν προσήλθε σε αυτή τη συνάντηση με αρνητική προδιάθεση για να απαντήσει στις κατηγορίες Μαξίμου ότι δεν καταθέτει προτάσεις, δε συναινεί και δε βοηθά στα μείζονα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Η Συγγρού δεν έκρυβε μάλιστα την ενόχληση της από τις διαρροές που έκανε το Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τσίπρα- Μητσοτάκη. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ: "Το ύφος της συζήτησης με το ύφος των διαρροών δεν έχουν καμία σχέση. Το επίπεδο της συζήτησης ήταν πολύ καλύτερο και κόσμιο".

Γαλάζιες πηγές τόνιζαν το εθιμοτυπικό της συνάντησης, κατά την οποια όπως ανέφεραν ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ανησυχία του για τη γενικότερη πορεία της χώρας που δικαιολογημένα προκαλεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες. 

 Ειδικότερα αναφέρθηκε:

• Στην παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.
• Στην απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων.
• Στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στον κ.Τσίπρα ότι από τη δική του πλευρά θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού ήθους.

«Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθεια. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητούμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξετε κι εσείς. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά, χωρίς το λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό.

Για το κρίσιμο για όλους τους Έλληνες θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο συνταξιοδοτικό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.

Οσον αφορά στα ζητήματα που έθεσε από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας, γαλάζιες πηγές διευκρίνιζαν στη συνέχεια σχετικά με το ΕΣΡ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία.

"Εάν αυτό συμβεί ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής", προσέθεταν οι ίδιες πηγές.

'Οσον αφορά στο αίτημα του Μαξίμου να στηρίξει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, πηγές της Συγγρού σχολίοαζαν ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης, στο βαθμό που θα ενσωματωθούν οι προτάσεις που έχουν γίνει από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον κ.Μητσοτάκη ως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση κλπ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και έλαβε ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα. Από τη Συγγρού στη συνέχεια τόνιζαν πως το προσφυγικό δεν είναι πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα γίνεται αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για χειρισμούς και παραλείψεις.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών