ΝΔ: Στο κάδρο των ευθυνών Βαρουφάκη και ο Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Στο κάδρο των ευθυνών Βαρουφάκη και ο Τσίπρας

10:56 | 21/1/16
nd-sto-kadro-twn-eythynwn-varoyfakh-kai-o-tsipras

Στη Συγγρού προαναγγέλουν δυναμικές πρωτοβουλίες και παραπέμπουν στη δημόσια δέσμευση Μητσοτάκη πως θα επιδιώξει τη διερεύνηση των ευθυνών για τα capital controls - Στη σκιά των αποκαλύψεων Βαρουφάκη οι συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με τους αρχηγούς των κομμάτων του ΝΑΙ σήμερα και αύριο

Διάθεση κλιμάκωσης των πιέσεων προς τον πρωθυπουργό να πάρει δημοσίως θέση στο θέμα που έχει προκύψει από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη κατά τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ τη Δευτέρα, δείχνουν στη ΝΔ, με πηγές της Συγγρού να λένε χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιτρέψουν στον Αλέξη Τσίπρα να το κάνει «γαργάρα».

Ήδη από χτες ο εκπρόσωπος τύπου του αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος με δύο παρεμβάσεις του ζήτησε καταρχήν την δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού και επανήλθε θεωρώντας πως το ζήτημα δεν απαντιέται με «κύκλους» του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ περιμένουν την απάντηση του πρωθυπουργού στα όσα καταμαρτυρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης και θα κινηθούν αναλόγως, προϊδεάζοντας για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιμένει ένα «εύλογο χρονικό διάστημα», το οποίο οι ίδιες πηγές προσδιορίζουν από τρεις μέρες έως μία εβδομάδα και θα προβούν σε συγκεκριμένες κινήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πιεστεί και να μπει στο κάδρο. Εφτά μήνες μαζί με τον κ. Βαρουφάκη κυβερνούσαν και διαπραγματεύονταν» λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της ΝΔ. Προς το παρόν πάντως οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει και να έχουν συγκεκριμενοποιήσει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να πιεστεί  πολιτικά ο πρωθυπουργός να πάρει θέση.

Βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν ότι κατά τη γαλάζια προεκλογική κούρσα μια από τις δημόσιες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν στο μεταξύ δεν έχει μεσολαβήσει κάτι από πλευράς κυβέρνησης, θα προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση από του βήματος της βουλής σε περίπτωση που η κυβέρνηση προκαλέσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Στη σκιά των αποκαλύψεων της συνέντευξης Βαρουφάκη θα γίνουν οι συναντήσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώτη Γενημματά σήμερα και αύριο αντίστοιχα. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το πολιτικό κλίμα που δημιουργούν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη θα απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής του Ποταμιού και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που εκτιμούν ότι η δημόσια συζήτηση ύστερα από τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα, «επικαιροποιεί» τον πολιτικό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ να γίνει ο χώρος που θα μετεξελιχθεί σε παράταξη που θα εκφράσει τις δυνάμεις του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και ενδυναμώνει την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη για κάθετο διαχωρισμό της ΝΔ από την κυβέρνηση και άρνηση παροχής συναίνεσης. Υπ’ αυτή την έννοια περιμένουν με ενδιαφέρον τις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που σήκωσαν μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση το βάρος της υποστήριξης του ΝΑΙ το περασμένο καλοκαίρι. 

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών