Την Τρίτη η πρώτη μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Την Τρίτη η πρώτη μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

13:39 | 21/1/16
thn-trith-h-prwth-monomaxia-tsipra-mhtsotakh-sth-voylh

Διεξάγεται συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο το ασφαλιστικό

Την πρώτη τους κοινοβουλευτική μονομαχία ως πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα (18:30) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που θα διεξαχθεί στη Βουλή για το ασφαλιστικό μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς διεξάγεται εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και με τη ΝΔ να έχει ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τις προωθούμενες αλλαγές. Όπως έχει προαναγγελθεί ο πρωθυπουργός θα καλέσει, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις του κόμματός του κάτι για το οποίο προετοιμάζεται, πάντως, ήδη το γαλάζιο επιτελείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί ήδη εντολή στους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να επεξεργαστούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα παρουσιάσει στη Βουλή ο νέος αρχηγός του κόμματος. Όπως όλα δείχνουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν και μετωπική ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση, εφ' όλης της ύλης, με εκατέρωθεν κατηγορίες περί «νεοφιλελευθερισμού» και «αριστερού δογματισμού».

Πέραν της μονομαχίας Τσίπρα – Μητσοτάκη τα βλέμματα θα στραφούν, όμως, και στον «παράλληλο διάλογο» που αναμένεται να διεξαγάγει ο πρόεδρος της ΝΔ με τη Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) και τον Σταύρο Θεοδωράκη (Ποτάμι), δύο πολιτικούς χώρους οι οποίοι δέχονται πιέσεις από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εκλογική νίκη του κ. Μητσοτάκη. Με ενδιαφέρον, αναμένεται, βέβαια και η στάση μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού οι οποίοι έχουν εκφράσει επιθυμία πολιτικής προσέγγισης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση έχουν δικαίωμα λόγου μόνον οι αρχηγοί και ο κάτοχος του αρμόδιου χαρτοφυλακίου που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.  


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών