Μητσοτάκης: Να υπάρχει σαφής διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Να υπάρχει σαφής διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών

16:23 | 10/2/16
mhtsotakhs-na-yparxei-safhs-diaxwrismos-prosfugwn-kai-metanastwn

Η πόλη των Αθηνών δέχεται μεγάλες πιέσεις είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά από συνάντησή του με το δήμαρχο της πρωτεύουσας Γιώργο Καμίνη

Στις μεγάλες πιέσεις που ασκούνται στην πόλη των Αθηνών από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι έχει μιλήσει για την ανάγκη «ξεκάθαρου διαχωρισμού» μεταξύ προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να υπάρξει διαφορετική διαχείρισή τους.

Στη συνάντησή του με το Γιώργο Καμίνη ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το δήμαρχο της Αθήνας για τη στάση του στο πρόβλημα επισημαίνοντας ότι «τα ζητήματα αυτά έχουμε την απαίτηση από όλους να τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και να δουν πέραν από το τοπικό συμφέρον των περιοχών που εκπροσωπούν και το συνολικό συμφέρον της χώρας», κάτι που ερμηνεύεται και ως αποδοκιμασία των τοπικών αντιδράσεων που υπάρχουν στην Κω και στη Βόρεια Ελλάδα για τη δημιουργία των δύο hotspots.

Για την ανάγκη λύσεων σε «εθνικό επίπεδο» έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης υπογραμμίζοντας ότι «καθένας θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί».

Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα που άπτονται της στήριξης του δήμου Αθηναίων σε αδύναμες κοινωνικά ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Μάλιστα νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Η σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με το Γιώργο Καμίνη έρχεται μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο που είναι από τα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Εντάσσεται σε σειρά πρωτοβουλιών για το θέμα που θα κορυφωθούν με τις επαφές που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ προκειμένου να ζητήσει τη στήριξη της Ευρώπης προς την Ελλάδα, την αύξηση της πίεσης προς την Τουρκία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες αλλά και για να κλείσει κάθε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών