Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ράπισμα στους χρυσαυγίτες για τα όσα έκαναν στη Βουλή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ράπισμα στους χρυσαυγίτες για τα όσα έκαναν στη Βουλή

00:03 | 20/2/16
rapisma-a-geetha-stoys-xrysaygites-gia-ta-osa-ekanan-sth-voylh

Στη δημοσιότητα η σκληρή απάντηση του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη όταν μέλη της Χ.Α. φώναζαν, μέσα στη Βουλή, προδότες τους επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων

Την σκληρή και ακαριαία απάντηση, στα όσα προσβλητικά ειπώθηκαν την περασμένη Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, δίνει στη δημοσιότητα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Λόγω του απορρήτου της συνεδρίασης η απάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αποδεσμεύθηκε πριν από λίγο με τον Ναύαρχο να επισημαίνει ότι “οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση”.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη:

“Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και  απόλυτη προσήλωση στην  αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται,  αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους.

Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση”.

Την στάση της Χρυσής Αυγής καταδικάζει η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.) με ανακοίνωση της:

“Η με κάθε μέσο προσπάθεια της Χ.Α. για προβολή μιας δήθεν πατριωτικής στάσης, στοχεύει άμεσα στη συσκότιση της ιταμής πρόθεσης για διάχυση του ναζιστικού δηλητηρίου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής είναι αποκαλυπτική”, αναφέρει.

Απάντηση βουλευτών Χρυσής Αυγής

"Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ανεπίτρεπτο να πολιτικολογεί και να γίνεται φερέφωνο της κομματοκρατίας.

Οι βαρείς, αλλά δίκαιοι χαρακτηρισμοί, όπως "προδότης" και "Φιλιππινέζα" αφορούσαν τον Καμμένο και όχι τον Ελληνικό Στρατό, τον οποίο τιμήσαμε υπηρετώντας ευόρκως και ευδοκίμως στα σύνορα, στις βραχονησίδες, στην Κύπρο και στις Ειδικές Δυνάμεις".

Τι είχε προηγηθεί

Οι χρυσαυγίτες Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Κούζηλος κατά τη διάρκεια  κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα φώναζαν προδότες τους επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων, έβριζαν τους πρόσφυγες και βιντεοσκοπούσαν παράνομα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν.

Ειδικότερα, εξαπέλυσαν υβριστική επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών ενώ κατέγραψαν παράνομα  και τμήματα της συνεδρίασης.

Οι πρωτοφανείς αθλιότητες προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής και του συνόλου των κομμάτων της Βουλής που ζήτησαν την αποχώρησή τους. Εκείνοι, όμως, δεν συμφώνησαν και συνέχισαν να προκαλούν.

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί ο φρούραρχος της Βουλής ο οποίος τους ενημέρωσε ότι όφειλαν να αποχωρήσουν με βάση το άρθρο 81 που επιβάλλει «προσωρινό αποκλεισμό» από συνεδριάσεις στους βουλευτές που συνεχίζουν «ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη» συμπεριφορά. Κατόπιν αυτών οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν καθώς το άρθρο προβλέπει ακόμη και την απομάκρυνση των βουλευτών που υποπίπτουν σε παραπτώματα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών