Μετατίθεται η προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μετατίθεται η προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη

00:26 | 13/3/16

Την Τρίτη 22 Μαρτίου, αντί της 21ης του μηνός, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης

Μία μέρα αργότερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Βουλής, η συζήτηση αντί της Δευτέρας 21 Μαρτίου, θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 του μηνός, στις 19:00.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είχαν ζητήσει από κοινού να προηγηθεί η κλήση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Διαφάνειας  Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Προφανής στόχος των τριών κομμάτων ήταν να κυριαρχήσει στην ατζέντα το θέμα των καταγγελιών της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της άσκησε πιέσεις για να μην τεθεί στο αρχείο η υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η κυβέρνηση απέρριψε, όμως, το αίτημα της αντιπολίτευσης. Όπως διαφαίνεται και από τη σχετική επιστολή που έχει στείλει ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να αναδειχθεί η σχέση των καταγγελιών περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη με την επίθεση που δέχεται  η κυβέρνηση από εκδοτικά συγκροτήματα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, μάλιστα, να καταδειχθούν τα αίτια των επιθέσεων που σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου σχετίζονται με τις δικαστικές έρευνες σε ύποπτες τραπεζικές δανειοδοτήσεις στα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των καναλιών.

Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει, όμως και ότι θα συνδέσει το ζήτημα και με τη διερεύνηση υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, καθώς και «άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών