09:16 | 8/3/16
Ανάμεσα στον «ανθρωπισμό» και την «ακροδεξιά ατζέντα» υπάρχει η «κοινή λογική» απαντάει στις εκατέρωθεν βολές που δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα δεξιά του στο εσωτερικό του κόμματός του
Αντιμέτωπος με εκατέρωθεν πιέσεις βρίσκεται στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην κριτική της κυβέρνησης για «ακροδεξιά ατζέντα» και στη σκληρή γραμμή που εισηγούνται στελέχη της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ που εξακολουθούν να μη βλέπουν με καλό μάτι τη συναινετική γραμμή που θέλει να ακολουθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η χτεσινή ανταλλαγή πυρών μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων ανάμεσα στη Συγγρού και στο Μαξίμου ενόσω ήταν ακόμα σε εξέλιξη η σύνοδος στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (real fm) απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «διχαστικά διλήμματα όταν η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική να μετατραπεί σε ένα τεράστιο hotspot δεν βοηθούν το δημόσιο διάλογο» επισημαίνοντας ότι «το κοινό ανακοινωθέν είναι ο ελάχιστος κοινός τόπος συμφωνίας. Είναι ο πήχης τον οποίον βάλαμε στον κ. Τσίπρα να πάει να διαπραγματευτεί. Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα περάσει πάνω από τον πήχη ή αν θα περάσει κάτω από τον πήχη».
Από εκεί και πέρα στη ΝΔ θα προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν τα αποτελέσματα της χτεσινής μαραθώνιας συνόδου που ολοκληρώθηκε ουσιαστικά χωρίς απόφαση εξαιτίας των ανταλλαγμάτων που ζήτησε η Τουρκία για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές.
Πάντως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με δεδομένο το γεγονός ότι η στάση της Γερμανίας και προσωπικά της Άγκελα Μέρκελ ήταν καθοριστική ώστε να ανατραπεί το αρχικό προσχέδιο απόφασης που επικύρωνε το κλείσιμο των συνόρων, ότι θα αναδείξουν πως ευθύς εξαρχής τάχθηκαν ενάντια σε κινήσεις βέτο από Ελληνικής πλευράς, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναζητήσει συμμαχίες κόντρα στις χώρες του Βίζεγκραντ.
Παράλληλα θα περιμένουν να δουν και πως θα εξελιχθεί η συνάντηση της Σμύρνης καθώς και οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη είναι της άποψης ότι το κλειδί για θετικές εξελίξεις ως προς τον περιορισμό των ροών προσφύγων και μεταναστών είναι και παραμένει η Τουρκία.
Σχετικές ετικέτες:Κυριάκος ΜητσοτάκηςμετανάστεςμεταναστευτικόΝΔπρόσφυγες
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων