Αλλεργία στις απεργίες έχει ο Σαββίδης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αλλεργία στις απεργίες έχει ο Σαββίδης

22:06 | 13/4/16
allergia-stis-apergies-exei-o-savvidhs

Να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργοδότη για απεργία, ζήτησε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σε επιτροπή της Βουλής - "Ή με τις επενδύσεις ή με το Μάρξ", είπε, σχολιάζοντας ότι έτσι είναι η κοινωνία, υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί

Πρωτοφανείς δηλώσεις ουσιαστικά απαγόρευσης των απεργιών έκανε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα τις επενδύσεις του ελληνισμού της διασποράς.

Ο κ.Σαββίδης, ο οποίος παρέστη με την ιδιότητα του Πρόεδρου Ελλήνων Ρωσίας, ζήτησε να υπάρχει νομοθετικός περιορισμός των ημερών, που δικαιούνται να απεργήσουν  οι εργαζόμενοι και να απαιτείται ουσιαστικά η σύμφωνη γνώμη του εργοδότη για απεργία. Επιτέθηκε μάλιστα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να είναι "ή με τις επενδύσεις ή με το Μάρξ".

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξουν και οι σχέσεις με τα συνδικάτα. "Εάν ο καινούργιος ιδιοκτήτης πληρώνει όλα τα χρέη ως προς την καταβολή των μισθών, πράγμα που πράξαμε εμείς, σε όλες τις επιχειρήσεις, πρέπει να έχει το δικαίωμα να συνάψει ένα καινούργιο σύμβολο με τα συνδικάτα", είπε.

"Εκτός τούτου, πρέπει να περιοριστεί νομοθετικά ο αριθμός των ημερών, που μπορούν να κηρυχθούν απεργίες και οι ημερομηνίες των απεργιών πρέπει να συμφωνούντα", υποστήριξε στη συνέχεια, αφήνοντας εμβρόντητους τους βουλευτές που συμμετείχαν στην επιτροπή.

Το λόγο πήρε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κ.Καββαδία, η οποία συμφώνησε ότι υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, με κύριο τη γραφειοκρατία, απάντησε όμως στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ότι:  "Απόψεις που ακούστηκαν, όπως «η ανάγκη να μπει ένα ανώτατο όριο στις ημέρες της απεργίας» ή «ο έλεγχος του συνδικαλισμού», θα μου επιτρέψετε να πω, ότι δεν θα δημιουργήσει, κατά την άποψή μου, ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά, ένα περιβάλλον στο οποίο θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, θα έχουν «θυσιαστεί» αποκλειστικά και μόνο στον βωμό του κέρδους."

Καθώς οι δηλώσεις του κ.Σαββίδη προκάλεσαν την αντίδραση όχι μόνο της κ.Καββαδία, αλλά και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ επανήλθε, επιμένοντας στις δηλώσεις του.

"Αν δεν μιλάμε για την πραγματικότητα της ζωής, είναι κατανοητά τα όσα λέτε. Αν αναφερόμαστε όμως στην πραγματικότητα, πρέπει να κατανοούμε ότι στην κοινωνία υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Αν είσαστε κατά των επενδύσεων, να στραφείτε στον Καρλ Μαρξ και όχι σε εμάς", είπε ο κ.Σαββίδης.

Επικαλέστηκε μάλιστα την εμπειρία του στη Σοβιετική Ένωση για να υποστηρίξει τις απόψεις του.

"Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, μπορώ να σας κάνω διαλέξεις ωρών για τα εργασιακά δικαιώματα, επειδή προέρχομαι από την Σοβιετική Ένωση και σας συνιστώ να επισκεφθείτε τις επιχειρήσεις μας και να διαπιστώσετε πόσο προστατευμένοι είναι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας. Πραγματικά, δεν υπάρχει η ασυδοσία - την οποία εδώ παρουσιάζετε σαν προστασία των δικαιωμάτων- αναφερόμαστε στο επενδυτικό κλίμα, πριν απ' όλα", είπε.

Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δεν τοποθετήθηκε στις δηλώσεις του κ.Σαββίδη.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών