Διακινούσε ναρκωτικά στο σπίτι του στη Χαλκίδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διακινούσε ναρκωτικά στο σπίτι του στη Χαλκίδα

17:41 | 7/4/16

Αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση την κατοικία του 50χρονου

Δικογραφία, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, σχηματίστηκε σε βάρος ενός 50χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ένας ακόμα 51χρονος, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης - αξιολόγησης στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από τον 50χρονο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν το σπίτι του και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Από τους αστυνομικούς, λίγες ώρες μετά, εντοπίστηκε να εξέρχεται από το σπίτι ο 51χρονος και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 1,8 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τη ναρκωτική ουσία ο 51χρονος, την είχε μόλις προμηθευτεί από τον 50χρονο, ο οποίος ομοίως λίγο αργότερα εντοπίσθηκε να εξέρχεται από την οικία του και ακινητοποιήθηκε. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε σε αυτή, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • 37 φυτά κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από 10 έως 50 εκατοστών το καθένα, καλλιεργημένα σε γλάστρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που χρησιμοποιούταν ως φυτώριο κάνναβης, στον περίβολο της οικίας,
  • 17 ανισοβαρείς συσκευασίες (νάιλον – αλουμινίου), που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 2.426,8 γραμμαρίων,
  • νάιλον σακούλες για την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών και ένα νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης,
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
  • 13 κροτίδες και ένα σπρέι πιπεριού,
  • το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών