ΝΔ: “Φτηνή προπαγάνδα” του Μαξίμου, εκλογές τώρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: “Φτηνή προπαγάνδα” του Μαξίμου, εκλογές τώρα

21:15 | 13/4/16
nd-fthnh-propaganda-toy-maksimoy-ekloges-twra

Πως απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στα ερωτήματα του Μαξίμου για το αν θέλει το κλείσιμο της αξιολόγησης - Γιατί προβληματίζει τη Συγγρού μια επαναφορά της συζήτησης για Grexit αν η διαπραγμάτευση φτάσει στα άκρα

Σηκώνει το γάντι και κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης η ΝΔ καταγγέλλοντας «φτηνή προπαγάνδα για αφελείς» και «μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης Τσίπρα» την κατάθεση των δύο νομοσχεδίων στη βουλή για το φορολογικό και το ασφαλιστικό τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

«Οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα νομοσχέδια “είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση  όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”» σημειώνουν χαρακτηριστικά στη Συγγρού.

Την ίδια ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά με το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες «για να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος» στα ερωτήματα που θέτει το Μαξίμου προς τη ΝΔ για το αν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, αν θεωρεί δίκαια για τους κοινωνικά αδύναμους τα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό και το ποιες δαπάνες θα έκοβε η ΝΔ για να μην αυξηθούν οι φόροι.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιμένουν να εκφράζουν τους φόβους τους για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης, ενώ εμμένουν στο άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετικό μίγμα πολιτικής που δεν θα είναι υφεσιακό.

Προς το παρόν πάντως στη ΝΔ περιμένουν να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά της η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας από τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτς και εν συνεχεία θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση. Αυτό πάντως που σε κάθε περίπτωση διαμηνύουν υπό τις παρούσες συνθήκες είναι η άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα και στο πλαίσιο αυτό θέτουν στο μικροσκόπιο τη συζήτηση για πιθανή επαναφορά του Grexit καθώς η Συγγρού δεν θα ήθελε να επαναλάβει την περσινή της στάση στη βουλή ψηφίζοντας από κοινού με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια συμφωνία με τους δανειστές.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών