Πάτρα: Κοσμοσυρροή και την Κυριακή στη WESTIA 2016 - Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις ημερίδες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Κοσμοσυρροή και την Κυριακή στη WESTIA 2016 - Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις ημερίδες

17:39 | 10/4/16
patra-kosmosyrroh-kai-thn-kyriakh-sth-westia-2016-eksairetiko-endiaferon-gia-tis-hmerides

Ιδιαίτερα πυκνή συνεχίζεται και την Κυριακή η προσέλευση στις εκδηλώσεις της τριήμερης κλαδικής έκθεσης WESTIA 2016, που εγκαινιάστηκε το Σάββατο από το γενικό γραμματέα Τουρισμού και ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεράσιμο Ζαχαράτο, στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της αχαϊκής πρωτεύουσας

Το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους ανθρώπους του κλάδου αποδεικνύει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΕΣΚΑΝΑ) που καλύπτει μία πραγματική ανάγκη, καθώς οι άνθρωποι του χώρου λαχταρούσαν να δουν μια τέτοιου είδους κινητικότητα -πολλά υποσχόμενη, σε μια περίοδο που ο τουρισμός, παρά τα γενικότερα προβλήματα, γνωρίζει μια άμευ προηγουμένου άνθηση- ν' αναπτύσσεται και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Σημειωτέον ότι περισσότεροι από 150 εκθέτες του κλάδου της εστίασης, αναψυχής και τουρισμού παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες, προβάλλοντας ένα κομμάτι της οικονομίας με μεγάλη δυναμική.

Στα αξιοσημείωτα της Κυριακής μπορεί ασφαλώς κανείς να συμπεριλάβει την ευρύτατη απήχηση που είχε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 το πρωί ως τις 2 μ.μ., με αντικείμενο το ελληνικό πρωινό, που παρουσιάστηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ενώ αντίστοιχη επιτυχία σημειώνει και η έτερη ημερίδα, που ξεκίνησε στις 2 μ.μ., με θέμα το ελληνικό κοκτέιλ και στόχο την τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία cocktail με τη χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης.

Οι ημερίδες της Δευτέρας

10.00 - 13.00 Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας:

*Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας
*Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες
*Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι
*Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας
*Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες
*Παιδικό πρωινό
*Παρουσίαση νέου στησίματος σε μπουφέ / Οργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό

Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης

13.00 - 15.00 Certificate in Bartending κι Ελληνικό cocktail

Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία cocktail με τη χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

*Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της ελληνικής μικροζυθοποιίας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο
*Η ορθή τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων
*Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος
*Η γευσιγνωσία

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει η εισαγωγή και το 1ο Επίπεδο Εκπαίδευσης "Certificate in Bartending" η οποία είναι μια σύντομη εισαγωγή στο Bartending και περιλαμβάνει:

*Η ΕΜΕ και η ΙΒΑ ως φορείς Bartending στην Ελλάδα και διεθνώς
*Ο ρόλος του bartender
*Το αλκοόλ
*Εργαλεία, ποτήρια και μηχανές του bar
*Τύποι των bars
*Τα κλασικά cocktails (οι επίσημες συνταγές της ΙΒΑ)
*Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών
*Δημιουργία καταλόγου, κοστολόγηση μενού....

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic Bar Association) κ. Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ. Κων/νος Διαμαντής

16.30 - 17.30 Παρουσίαση του προγράμματος νέου leader από Αχαΐα Αναπτυξιακή

Κύριοι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και εφαρμογή Τοπικών Προγραμμάτων ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης, η υλοποίηση δράσεων προβολής και προώθησης της περιοχής, η προώθηση της δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ τομέων της τοπικής οικονομίας, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, καθώς και η υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής. Από την ίδρυσή της η εταιρεία έχει υλοποιήσει με επιτυχία μια σειρά δράσεων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Μεταξύ αυτών υλοποίησε, ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), Τοπικά Προγράμματα LEADER που έτυχαν ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία, καθώς και Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).

Στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης και διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του νέου Τοπικού Προγράμματος "CLLD (LEADER) 2014-2020" και προκειμένου να καθορισθεί η περιοχή και η στρατηγική του Τοπικού Προγράμματος, η εταιρεία διαθέτει περίπτερο στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταρχήν καταγραφή επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών