“Ιδιαίτερα ήπια” για τον Χουλιαράκη η δημοσιονομική πολιτική | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

“Ιδιαίτερα ήπια” για τον Χουλιαράκη η δημοσιονομική πολιτική

15:54 | 8/5/16

Επισήμανε ότι η ΝΔ είχε συμφωνήσει να πάρει μέτρα 4 δις ευρώ μόνο για το 2015 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 5,5 δις για την τριετία μέχρι το 2018 - Δήλωσε ότι τα πλεονάσματα δεν θα πάνε σε φοροαπαλλαγές αλλά στους αδύναμους

Ιδιαίτερα ήπια και πολύ ελαφρύτερη από εκείνη της ΝΔ χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι  τα ρεαλιστικά και μικρά πρωτογενή πλεονάσματα καθως και η διανομή τους στους πιο αδύναμους.

«Η δημοσιονομική πολιτική μας είναι ιδιαίτερα ήπια» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και διέψευσε τους αντίθετους ισχυρισμούς της αντιοπολίτευσης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα 5,5 δις μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση αφορούν την τριετία μέχρι και το 2018 και ισχυρίστηκε αντίθετα ότι η ΝΔ για να καταφέρει να πιάσει το 2014 τον στόχο του πλεονάσματος 3% θα έπρεπε να πάρει μέτρα τουλάχιστον 4 δις ευρώ μόνο σε μια χρονιά. «Τα φορολογικά μέτρα (και στο ασφαλιστικό) έχουν ορίζοντα τριετίας. Νομοθετούνται τώρα και θα εφαρμοστούν σταδιακά σε βάθος τριετίας. Η επιβάρυνση αυτή είναι σημαντικά μικρότερη σε ετήσια βάση από αυτή που γνώρισε η ελληνική οικονομία την τελευταία πενταετία» είπε ο κ. Χουλιαράκης. Τόνισε δε ότι αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται η αντιπολίτευση η μεγάλη πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώσει λιγότερο φόρο και η μεγάλη πλειονότητα του αγροτικού πληθυσμού δεν θα πληρώνει φόρο σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σήμερα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ανέφερε μάλιστα, ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι απλώς η οικονομική ανάκαμψη αλλά η αποκατάσταση της σταθερότητας με τρόπο κοινωνικά δίκαιο. Υποστήριξε, δε, ότι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιές  διαφορά με τη συντηρητική παράταξη ως προς τη χρήση των πλεονασμάτων. «Η δική μας προσπάθεια γίνεται με τρόπο κοινωνικά δίκαιο. Γίνεται με ρεαλιστικούς στόχους και ηπιότερη δημοσιονομική πολιτική. Τα οφέλη της οικονομικής ανάκαμψης η ΝΔ θα τα κάνει φοροαπαλλαγές ενώ εμείς θα τα επενδύσουμε στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους για να βγει η χώρα από την κρίση όρθια» σημείωσε.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών