Μαξίμου: Άλλο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, άλλο ΤΑΙΠΕΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μαξίμου: Άλλο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, άλλο ΤΑΙΠΕΔ

23:30 | 19/5/16

Κόντρα για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων - Στη ΝΔ, η οποία απειλεί ακόμη και με Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και στις ανησυχίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν κυβερνητικές πηγές

Το Μαξίμου υπερασπίζεται το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, απέναντι στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ο φορέας που θα ιδρυθεί ως συνέπεια του δεύτερου πολυνομοσχεδίου διαφέρει από το ΤΑΙΠΕΔ σε κρίσιμα σημεία.

“Επειδή η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με το νέο Ταμείο , οφείλει να γνωρίζει τα εξής, ώστε να μην κάνει σπέκουλα: Tα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη.  Είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν”, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας:

“Σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους,  τα  έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά  50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις των θεσμών.”

Η ΝΔ, αν και αρχικά είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αποφάσισε σήμερα να πει “όχι” με ορισμένους μόνο αστερίσκους. Κατά του νέου Ταμείου καταφέρθηκε μάλιστα στη δήλωση-παρέμβαση του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Και στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής απείλησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα λογοδοτήσει στο Ειδικό Δικαστήριο, λέγοντας: “Πουλάτε τα πάντα εκτός από την Ακρόπολη. Υποθηκεύετε την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια”.

Το... παράδοξο, ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται αποκρατικοποιήσεις και η ΝΔ να διαμαρτύρεται ουσιαστικά για... ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε μία πλήρη αντιστροφή ρόλων, θα συνεχιστεί όπως φαίνεται και αύριο στην επιτροπή, αλλά και το Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια.

Για αυτό και το Μαξίμου θέλησε όχι μόνο να αντικρούσει τις κατηγορίες της ΝΔ, αλλά και να καθησυχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι δε θα πωληθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που θα υπαχθούν στο νέο Ταμείο, αλλά και πως το ήμισυ των εσόδων θα διατεθεί για επενδύσεις και όχι μόνο για τη “μαύρη τρύπα” του χρέους.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών